Bjorndalen: megvan a hetedik arany!

Megelőzve az esélyes fiatalokat, az örökifjú negyvenéves norvég sílövő nyerte a 10 kilométeres számot.

2014. 02. 08. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 10 km-es sprintszámban két lövészet van, először fekvő, majd álló helyzetben. Bjorndalen az első öt lövést hibatlanul teljesítette, csakúgy mint honfitársa, egyben riválisa, Emil Hegle Svendsen, a másik favorit, a francia Martin Fourcade viszont egyet hibázott. Mivel kicsivel gyorsabban futott, az első ellenőrző pontnál Svendsen állt az élen. A második lövészetnél Bjorndalen és Svendsen sem „szedett le” egy korongot, miközben Fourcade ezúttal tökéletesen célzott. Egy-egy hiba mindegyiküknél – már ekkor egyértelmű volt, az nyer, aki gyorsabban fut.

Először Svendsen ért a célba, őt követte Bjorndalen, jobb idővel, majd Fourcade hajrázott, s hamar kiderült, a két menő nem fért fel még a dobogóra sem. Rögtön kisebb meglepetés a biatlonosok első versenyszámában. Az osztrák Dominik Landertinger lett a második, a cseh Jaroslav Soukup pedig a harmadik. A magyar induló, Gombos Károly egy lövőhibával a 79. helyen zárt, nyolc versenyzőt megelőzve.

Sílövészet, férfi 10 km-es sprint:
1. Ole Einar Bjorndalen (Norvégia) 24:33.5 perc (1 lövőhiba)
2. Dominik Landertinger (Ausztria) +1.3 mp hátrány (0)
3. Jaroslav Soukup (Csehország) +5.7 (0)
79. Gombos Károly (Magyarország) +3:30.8 (1)

A címvédő Sven Kramer nyert a férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres versenyszámában.

Gyorskorcsolya, férfi 5000 méter:
1. Sven Kramer (Hollandia) 6:10.76 perc
2. Jan Blokhuijsen (Hollandia) +4.95 mp
3. Jorrit Bergsma (Hollandia) +5.90

A női síakrobaták mogul versenyszámában a kanadai Justine Dufour-Lapointe győzött a tavaly világbajnok nővére, Chloe, valamint a címvédő amerikai Hannah Kearney előtt.

Síakrobatika, női mogul:
1. Justine Dufour-Lapointe (Kanada) 22.44
2. Chloe Dufour-Lapointe (Kanada) 21.66
3. Hannah Kearney (Egyesült Államok) 21.49

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.