Blamázs: túlóráznak az orosz hokisok

Befejeződött a csoportkör jégkorongban, az Egyesült Államok, Kanada, Finnország és Svédország már a nyolc között.

NM
2014. 02. 16. 20:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz hétvégéjük volt az orosz hokisoknak. Szombaton és vasárnap is büntetőkkel zárult a mérkőzésük az A csoportban, az amerikaiaktól 3-2-re kikaptak – a nyertesnél T. J. Oshie hat kísérletéből négyszer is betalált –, a szlovákokat 1-0-ra megverték. Így hat ponttal, másodikként zárták az A csoportot, amivel nem jutottak be egyenes ágon a legjobb nyolc közé.

A B csoportban az első hely a vasárnap esti Kanada–Finnország mérkőzésen dőlt el. Remek meccs volt, 1-1 után itt is a ráadás következett, Drew Doughty verte a győztes gólt, Kanada nyert 2-1-re, s végzett a csoport élén. De nagyon a finneknek sincs okuk bosszankodni, a három csoportgyőztes (Egyesült Államok, Kanada és Svédország) mellett legjobb másodikként ők is már ott vannak a legjobb nyolc között.

A többiek kedden túlóráznak az összesített végeredmény szerint. Az 5. oroszok a 12. norvégokkal találkoznak, és így tovább. Pikáns lesz a „csehszlovák” rangadó.

Jégkorong, csoportkör, 3. forduló:
A csoport: Oroszország–Szlovákia 1-0 – szétlövésben, Egyesült Államok–Szlovénia 5-1, a végeredmény: 1. Egyesült Államok 8 pont, 2. Oroszország 6, 3. Szlovénia 3, 4. Szlovákia 1.
B csoport: Ausztria–Norvégia 3-1, Kanada–Finnország 2-1, a végeredmény: 1. Kanada 8 pont, 2. Finnország 7, 3. Ausztria 3, 4. Norvégia 0.
C csoport: Svájc–Csehország 1-0, Svédország–Lettország 5-3, a végeredmény: 1. Svédország 9 pont, 2. Svájc 6, 3. Csehország 3, 4. Lettország 0.

Ráadás a nyolc közé jutásért, párosítás:
Oroszország–Norvégia
Svájc–Lettország
Csehország–Szlovákia
Szlovénia–Ausztria

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.