Böhn temetéséig nem lesz új kapitány

Január utolsó hetében a szövetség megkezdte a tárgyalásokat a lehetséges jelöltekkel.

TK
2014. 02. 04. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség a keddi közleményében úgy fogalmaz: „Az MKSZ Karl Erik Böhn temetéséig semmilyen módon nem foglalkozik a norvég szakember utódlásának kérdésével, így értelemszerűen ki sem nevezi az új szövetségi kapitányt.”

Január utolsó hetében a szövetség megkezdte a tárgyalásokat a lehetséges jelöltekkel. Röpködtek a nevek: Német András, Jakob Vestergaard, Oliver Krumbholz, Zdravko Zovko. A logikus választás az lenne, ha a korábbi ferencvárosi tréner lenne a szövetségi kapitány. Egy sportműsorban Németh András el is ismerte, hogy tárgyal az MKSZ-szel.

A 49 évesen elhunyt Böhnnél tavaly februárban diagnosztizáltak akut leukémiát. A szakember hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen esett át, novemberben pedig úgy tűnt, sikerült legyőznie a betegséget, ám karácsony előtt kiderült, hogy leukémiája gyógyíthatatlan. A norvég szakember február 2-án hunyt el.

Böhn egyébként még tavaly papírra vetette kívánságát, miszerint legjobb barátai vigyék majd koporsóját halálakor, norvég sajtóinformációk szerint a szertartást ennek megfelelően bonyolítják majd le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.