Budapestre jön a Barcelona

A katalánok is részt vesznek a Kocsis Sándor utánpótlás emléktornán.

NM
2014. 02. 28. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kű Lajos lapunknak elmondta, a kiváló jobbösszekötő emléke előtt a születésének 85., halálának 35. évfordulójára rendezendő tornával kívánnak tisztelegni. Az eseményre a játékos korábbi csapatait hívták meg. A Ferencváros és a Honvéd mellett a Barcelona U18-as csapata is pályára lép, az Internazionale szereplésére is volt remény, de az olaszok végül lemondták a részvételt, így esett a választás negyedikként a Puskás Akadémia együttesére.

Kű Lajos bízik benne, hogy a torna döntőjét már majd az új Albert stadionban rendezik. Várhatóan újra Magyarországra érkezik Luis Suárez, a gárda történetének aranylabdás futballistája, Kocsis egykori csapattársa is.

Kocsis Sándor tagja volt az 1952-es helsinki olimpián aranyérmes és a két évvel későbbi világbajnokságon második csapatnak, utóbbin, éppen hatvan éve a vb gólkirálya lett. 1979-ben Barcelonában hunyt el, hamvait 2012-ben hazahozták. A budapesti Szent István-bazilika kriptájában 2012-ben ünnepélyes újratemették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.