Costával kezdi Del Bosque a ráncfelvarrást

Diego Costa bemutatkozása a hazai válogatottban a spanyol és olasz nemzet közötti labdarúgómeccs szenzációja.

Ch. Gáll András
2014. 02. 28. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIFA-szerda fénypontja a Spanyolország–Olaszország válogatottmérkőzés lesz a madridi Vicente Calderón Stadionban – a találkozón a legutóbbi két vb-döntő győztese csap össze.

A mérkőzésre Vicente del Bosque, a Konföderációs Kupa kivételével minden létező címet birtokló spanyol válogatott szakvezetője az alábbi keretet jelölte ki:

Kapusok: Casillas, Reina, Valdés
Védők: Juanfran, Javi Martínez, Ramos, Alba, Azpilicueta, Albiol
Középpályások: Xabi Alonso, Busquets, Xavi, Koke, Thiago, Iniesta, Navas, Cazorla, Cesc, Silva
Csatárok: Pedro, Diego Costa, Negredo

Hiányzik a törzsgárdisták közül Arbeloa, Mata, Fernando Torres, David Villa és a sérült Piqué. Meghívót kapott viszont Azpilicueta a Chelsea-ből és Thiago Alcántara a Bayernből, no meg Diego Costa, az Atlético Madrid brazilból spanyollá átvedlett centere.

Costa beválogatásáról Del Bosque nagyon őszintén beszélt: „Nem fogom eltitkolni, hogy egyedi esetről van szó, a spanyol futball van olyan erős, hogy tudna saját forrásból is táplálkozni. Csakhogy Diego Costa kiérdemelte a játékával a kerettagságot, és biztos vagyok benne, hogy vele még erősebbek leszünk.”

A 22-es keretben 13 hazai és 9 légiós található. Valaha külföldiek csak mutatóban voltak a La Rojában, aztán az angliai exodus átrendezte az erőviszonyokat. Ma már simán össze lehetne állítani egy olyan légióscsapatot, amely akár le is győzhetné az olimpiai bajnok együttest. Például: Reina (De Gea) – Albiol, Javi Martínez, José Enrique, Azpilicueta – Thiago, Arteta – Mata (Jesús Navas), David Silva, Cazorla (Callejón) – Negredo (Soldado, Fernando Llorente).

És a hazaiakból álló tizenegy:

Iker Casillas – Juanfran, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba – Xabi Alonso, Busquets – Xavi, Cesc, Iniesta – Diego Costa.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.