Cseresorával is gázolt a fantasztikus Bayern

Tartalékosan is parádézik a Bayern a Bundesligában. A Hamburg újabb veresége Van Marwijk állásába került.

Ch. Gáll András
2014. 02. 15. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban 46. mérkőzésén is megőrizte veretlenségét a minden létező címet védő Bayern München a Bundesliga 21. fordulójában, amikor 4-0-ra verte a Freiburgot. Ha megnézzük a bajorok kezdő tizenegyét (Neuer – Rafinha,Javi Martínez, Dante, Contento – Lahm, Kroos – Robben, Th.Müller, Shaqiri – C.Pizarro), Jerome Boatengtől Schweinsteigeren, Götzén, Mandzukicon át Ribéryig rengeteg sztár hiányzott, Pep Guardiola valószínűleg pihentette őket az Arsenal elleni BL-nyolcaddöntőre. Dante sorozatban harmadik meccsén volt eredményes – megint fejjel –, a koszovói származású, de svájci Shaqiri kettőt rúgott, a veterán,36. évét taposó perui Claudio Pizarro egyet. A callaói bombázó már ebben az idényben is 9 gólnál jár.

A szakemberek azt találgatják, hogy a Bayern már márciusban matematikailag bajnok lehet!!!

A Dortmund nagyon belelendült, ezúttal a Frankfurtot verte 4-0-ra. A mezőny legjobbja a varázslatosan irányító grúz, Mktarjan volt, a togói Aubameyang ismét duplázott, a negyediket a szeb Jojics rúgta roppant szemfülesen, 17 másodperccel pályára lépése után.

A kiesés ellen harcoló Hamburg sorrendben hetedik vereségét szenvedte el – a sereghajtó Braunschweigtől –, s a Bild híradása szerint a klubvezetés menesztette Bert van Marwijk edzőt.

Az esti műsorban a Schalke idegenben 2-1-re legyőzte a Bayer Leverkusent,és felzárkózott a dobogósok mögé. Szalai Ádám a cserepadon ült,de nem jutott szóhoz.

Bundesliga, 21.forduló

Bayern München–Freiburg 4-0

G.: Dante (19.), Shaqiri (34., 42.), Pizarro (88.)

Borussia Dortmund–Eintracht Frankfurt 4-0

G.: Aubameyang(10., 20.), Lewandowski (47., 11-esből), Jojics (69.)

Braunschweig–Hamburg 4-2

G.: Kumbela (51., 61., 85.), Hochscheidt (90.), ill. Lasogga (23.),Ilicevic (76.)

Hoffenheim–VfB Stuttgart 4-1

G.: Schipplock (12., 66.), Volland (49.), Firmino (90., 11-esből), ill. Rüdiger (78.)

Werder Bremen–Borussia Mönchengladbach 1-1

G.: Obraniak (88.), ill. Raffael (6.)

Bayer Leverkusen–Schalke 04 1-2

G.: Santana (67.,öngól),ill. Goretzka (28.), Huntelaar (74.)

Az élcsoport: 1. Bayern 59 pont, 2. Leverkusen 43, 3. Dortmund 42., 4. Schalke 40.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.