Élen a Madrid – de nem a Real, hanem az Atlético!

Otthonában hengerelt az Atlético a Primera División 22. fordulójában, és átvette a vezetést a Barcelonától.

Ch. Gáll András
2014. 02. 02. 20:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvenkilenc forduló elteltével a Barcelona labdarúgócsapata átadta a Primera División tabellájának vezető helyét valaki másnak. És nem az örök rivális Real Madridnak, hanem a másik fővárosi bajnokesélyesnek, a Diego Simeone keze alatt megtáltosodó Atléticónak.

A Barca szombati 3–2-es hazai veresége után (a Valenciától) várható volt, hogy a piros-fehérek nem hagyják ki a lehetőséget, és nem is hagyták: 4–0-ra kitömték a Real Sociedadot. Ezzel hárompontos előnyre tettek szert a katalánok előtt – hogy a Real Madrid előtt mekkorára, az a közvetlenül utána kezdődő Athletic Bilbao–Real Madrid meccs eredményétől függött.

A kezdés előtt a klub legendás játékosára és edzőjére, a szombaton elhunyt Luis Aragonésre emlékezett a Vicente Calderón stadion közönsége. David Villa nyitotta meg a gólgyárat Diego Costa álompasszából, kis szépséghiba, hogy utána egy perccel meghúzódott a combja, és leballagott. Kiugrás végén Diego Costa is betalált, Miranda fejelte a harmadikat, és a másfél év után a Wolfsburgtól pénteken visszatérő Diego (Ribas) rúgta a negyediket, parádés labdaátvétel után. A közönség percekig skandálta a régi-új kedvenc nevét.

Legutóbb az 1995–1996-os szezonban állt az élen az Atlético, s akkor nemcsak hogy bajnok lett, hanem a Király-kupát is elhódította, ugyanúgy Diego Simeone vezérletével. Csak akkor még játékos volt, most pedig edző.

Primera División, 22. forduló:

Elche–Almería 1–0
Gól: Herrera 59.

Betis–Espanyol 2–0
Gól: Rubén Castro (71., 89.)

Atlético Madrid–Real Sociedad 3–0
Gól: Villa (38.), Diego Costa (72.), Miranda (74.), Diego (87.)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.