Elhunyt Luis Aragonés

A legendás spanyol edző 75 éves korában halt meg.

BL
2014. 02. 01. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyolok korábbi szövetségi kapitánya – aki 2008-ban megnyerte az Európa-bajnokságot hazája válogatottjával – hosszan tartó súlyos betegséget követően hunyt el szombat reggel Madridban, miután szervezete nem bírta tovább a küzdelmet a súlyos kórral.

Játékoskarrierje az Atlético Madridnál teljesedett ki, amellyel három bajnoki és két kupaelsőséget szerzett. A fővárosiak csatáraként 265 meccsen 123 alkalommal volt eredményes, az 1969/1970-es szezonban pedig ő lett a spanyol élvonal gólkirálya.

Edzői pályáját is az Atléticónál kezdte, a madridiakkal egyszer bajnoki címig jutott, háromszor hódította el a Király-kupát. Utóbbit az FC Barcelonával is megnyerte 1988-ban.

Luis Aragonés a 2008-as Eb-siker után a 2008–2009-es idényben a török Fenerbahce vezetőedzője volt, utána pedig már nem vállalt edzői munkát. Kevesebb mint hat évvel az Európa-bajnoki győzelem után távozott az élők sorából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.