Elszabadult a pokol az Anfield Roadon

Megtáltosodtak a Vörösök, szétlőtték az Ágyúsokat: Liverpool–Arsenal 5–1!

Ch. Gáll András
2014. 02. 08. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta a Premiershipet átkeresztelték Premier League-re (2007), tizenháromszor csapott össze a Liverpool és az Arsenal, s a mérleg elkeserítő volt a Vörösökre nézve: öt Arsenal-győzelem, hét döntetlen, s egy árva \'Pool-siker. Nem csoda, hogy a The Guardian biztos Arsenal-diadalt jósolt a szombati bajnoki rangadó előtt, amelynek az Anfield Road adott otthont.

S bár minden tiszteletünk a legpatinásabb angol napilapé (amelynek eredeti neve Manchester Guardian, azaz a Liverpoollal szomszédos/rivális nagyváros orgánuma), ezúttal fatálisan melléfogott Sam Petherick és Daniel Prescott, akik a cikket jegyezték.

Az Arsenal 55 ponttal az első helyen várta a rangadót, a Liverpool 47-tel a negyediken, azaz minden a vendégek mellett szólt.

Kivéve az Anfield mágiáját.

Ki hitte volna, hogy a tizedik percben két Skrtel-góllal már 2–0-ra vezet a \'Pool? Mindkettőnél Steven Gerrard ívelte be a szabadrúgást, illetve a szögletet. És a huszadik percben már 4–0 volt, előbb Sterling, majd Sturridge volt eredményes, előbbi közelről, utóbbi a tizenhatoson kívülről. Négy–null, és egyik gólt sem a góllövőlista éllovasa, Luís Suárez szerezte!

Ezzel az eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok, majd a Vörösök ott folytatták, ahol abbahagyták: az 52. percben Raheem Sterling is bevágta második gólját. A 69. percben Arteta tizenegyesből rúgta a becsületgólt, Gerrard buktatta Oxlade-Chamberlaint, ezt fújta be a bíró.

Eddig a pillanatig veszélyben forgott a rekord, az 1963/1964-es idényből datálódó 5–0-s Liverpool-siker az Arsenal ellen.

Amióta Brendan Rodgers a Liverpool menedzsere, alighanem ez volt a legfényesebb diadala.

Premier League, 25. forduló:

Liverpool–Arsenal 5–1 (4–0)

G.: Skrtel (1., 10.), Sterling (16., 52.), Sturridge (20.), ill. Arteta (69., 11-esből)

Aston Villa-West Ham United 0-2 (0-0)

Chelsea-Newcastle United 3-0 (2-0)

Crystal Palace-West Bromwich Albion 3-1 (2-0)

Norwich City-Manchester City 0-0

Southampton-Stoke City 2-2 (2-2)

Sunderland-Hull City 0-2 (0-1)

Az élcsoport: 1. Chelsea 56, 2. Arsenal 55, 3. Manchester City 54.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.