Eurószázezreket fizet a lap a Realnak

A Le Monde összefüggésbe hozta a Real Madridot egy doppingügyeiről elhíresült spanyol orvossal. Most fizethet.

BL
2014. 02. 24. 21:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újságnak ráadásul egy másik spanyol labdarúgóklubnak, az FC Barcelonának is fizetnie kell, mégpedig 15 ezer eurót (4,6 millió forint), mivel a katalán sztárgárdát is kapcsolatba hozta Eufemiano Fuentesszel.

A Le Monde újságírója 2006 decemberében azt közölte, hogy olyan, Fuentes doktor által kézzel írott jegyzeteket látott, amelyek „előkészületi terveket” tartalmaztak a Realt és a Barcelonát illetően. Az orvost korábban a spanyol kerékpárosok doppingbotrányában találták bűnösnek, ezért felfüggesztett börtönbüntetést is kapott.

A francia lap azután fordult a legfelsőbb bírósághoz, hogy a tartományi ítélőszékek az érintett spanyol klubok javára döntöttek az ügyben.

A Barcelona ugyanakkora összegre perelte a Le Monde-ot, mint a Real Madrid, de a bíróság a beadványban talált technikai hiba miatt csökkentette a katalánoknak járó kártérítés összegét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.