Ez a baszk büszkeség napja volt a San Mamésben

Óriásit hajtottak a baszkok, az első félidőben eldönthették volna a meccset, a végén még a remiért küzdöttek.

Ch. Gáll András
2014. 02. 02. 22:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény egyik legjobb meccsét játszotta az Athletic Bilbao és a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. Egy félidőn át domináltak a baszkok, aztán vezetést szerzett a Madrid, de Ibai Gómez észbontó bombagóllal kiegyenlített.

De ezzel még messze nem volt vége az izgalmaknak. A 75. percben Ronaldo tizenegyest reklamált, azt mutogatta, hogy Gurpegui kezére pattant a labda, pedig erről szó sem volt. A baszk védő halványan meglökte a portugált, hogy hagyja már abba a siránkozást, erre Ronaldo meghúzta Gurpegui haját, aki a földre vetette magát. Egy pillanat alatt mindenki ott termett, a tumultusban Ronaldo és Iturraspe kölcsönösen lefejelte egymást – nem nagyon, csak egy kicsit –, s amikor leülepedett a füst, Ayza Gámez játékvezető Ronaldónak a piros, Gurpeguinek a sárga lapot mutatta fel.

Kár volt a csúnya befejezésért, mert odáig szenzációs volt a meccs, amit a baszkok az első félidőben bemutattak, az maga volt a csoda: legalább három góllal kellett volna vezetniük. Igaz, a második félidő meg inkább a Madridé volt, úgyhogy reális a döntetlen.

Athletic Bilbao – Real Madrid 1-1 (0–0)
G.: Ibai Gómez (72.), ill. Jesé (65.)

Atlético Madrid – Real Sociedad 3–0
G.: Villa (38.), Diego Costa (72.), Miranda (74.), Diego (87.)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.