Fehérvári erőltetett menet: hét nap, négy meccs

Véget ért az olimpia, folytatódnak a hokibajnokságok. Nemcsak a tengerentúlon, idehaza és Ausztriában is.

NM
2014. 02. 24. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először ma este, itt a „szomszédban”, Innsbruckban lép pályára a Volán. Mire hazaér, már készülődhet is a következő mérkőzésre, idehaza a Klagenfurt ellen. Utána szusszanhat egyet, hiszen pénteken a Grazot is fogadja, az őrült menetelést végül Dornbirnban zárja vasárnap. A vorarlbergi városkába röpke tizenkét órás buszozással lehet eljutni

Remélhetőleg ezen utolsó meccsnek már nem lesz tétje, de ahhoz a másik három fellépésből legalább kettőt meg kell nyerni. Jelenleg a Volán az első a középszakasz alsó házában, de a Klagenfurt és a Dornbirn még veszélyes lehet rá. A középszakasz első hat meccse alapján Innsbruckban kötelező a győzelem. Az első kettő jut be a rájátszásba, a legjobb nyolc közé.

Az alsóház állása: 1. Fehérvár 11 pont, 2. Klagenfurt 9, 3. Dornbirn 9, 10. Ljubljana 6, 11. Graz 6, 12. Innsburck 5.

A Mol-ligában évek óta hagyomány, hogy az alapszakasz győztese választhat magának ellenfelet az elődöntőben. A Dunaújváros kisebb meglepetésre a Brassót kérte magának, pedig a miskolci vagy az érsekújvári túra nyilván kevésbé lett volna fárasztó. Azari Zsolt ügyvezető igazgató szakmai szempontokkal indokolta a döntést, azaz az Acélbikák úgy gondolják, az erdélyi csapatot tudják a legkönnyebben megverni.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntők szerdán kezdődnek Dunaújváros–Brassó, Érsekújvár–Miskolc párosításban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.