Félhivatalos meccset nyertek Benedekék

A magyar férfi vízilabda-válogatott hét góllal nyert az Egyesült Államok nemzeti együttese ellen.

TK
2014. 02. 04. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazai vezetéssel indult a meccs, majd a nyolc világbajnokkal felálló magyar csapat három akciógóljára három emberelőnyös találat volt a válasz amerikai részről.

Ekkor megrázta magát Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége, és meg sem állt 6-3-ig, a nagyszünetre pedig négygólos előnynél (8-4) vonulhatott el a csapat.

A harmadik negyedben maradt a különbség (10-6), a befejező 8 perc viszont csupa magyar gólt hozott, így alakult ki a fölényes hazai sikert jelentő 13-6-os végeredmény.

A barátságos találkozó azért is lett „visszafogottabb” értékű, mert ezúttal próbálták ki, milyen egy meccs bemikrofonozott játékvezetőkkel. A rendszer lényege az, hogy a bírók fontosabb döntéseit magyarázattal ellátva tudatják a közönséggel.

A dugig telt Komjádi nézőterén ülő és oldalt is álló mintegy 2000 pólóbarát is „első kézből” hallhatta az ítéletek indokait a szurkolókat a játékvezetőktől kapott információk alapján tájékoztató hangosbeszélőn keresztül. A vízilabda megújítására irányuló törekvések részeként a mikrofonos szisztémával az a cél, hogy a publikum számára érthetőbbé, ennél fogva elfogadhatóbbá váljanak a játékvezetői döntések például a kiállításokat vagy a támadó csapatot sújtó kontrákat illetően.

A budapesti barátságos meccsen a szpíker szerepét szakember: Petrovics Mátyás, az Újpest férficsapatának korábbi, a BVSC női együttesének jelenlegi vezetőedzője, a női válogatott ex-szövetségi kapitánya látta el.

Eredmény:
Magyarország – Egyesült Államok 13-6 (3-2, 5-2, 2-2, 3-0)
a magyar góldobók: Kovács G. 3, Varga Dániel, Salamon, Hárai 2-2, Madaras, Erdélyi, Hosnyánszky, Vámos 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.