Fröhlich Roland rúgta az év magyar gólját

Zlatan Ibrahimovicé a Puskás-díj, Fröhlich Rolandé a „magyar Puskás-díj”, osztályoktól függetlenül.

Ch. Gáll András
2014. 02. 17. 18:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FourFourTwo magazin – a FIFA Puskás-díja mintájára – idén is megválasztotta az év legszebb magyar gólját, immár harmadszor. A részben az olvasók által beküldött találatok közül az FFT szerkesztősége tíz gólból álló listát állított össze, ebből alakította ki a végső sorrendet a lap által felkért zsűri, amely korábbi gólkirályokból és neves gólvágókból áll.

A győztes találatról döntő zsűri elnöke a magyar és osztrák gólkirály, európai ezüstcipős Nyilasi Tibor, a zsűri tagjai: a háromszoros magyar gólkirály Détári Lajos, a háromszoros magyar gólkirály, európai ezüst- és bronzcipős Dunai Antal, a magyar gólkirály Dzurják József, a háromszoros magyar gólkirály, európai ezüstcipős Fazekas László, a KEK-gólkirály Göröcs János, a világbajnokságok történetének leggyorsabb mesterhármasát szerző Kiss László, a magyar és ciprusi gólkirály, a holland góllövőlistán második Kiprich József, a magyar gólkirály és UEFA-kupa-gólkirály Szabó József, valamint a napokban elhunyt magyar gólkirály, európai ezüstcipős Várady Béla, aki még szavazott, ám az eredményhirdetést már nem érhette meg.

A kiírás értelmében a FourFourTwo versenyén Magyarországon bármely osztályában esett 2013-as találat, illetve a világon bárhol magyar játékos által szerzett gól vehet részt. 2011-ben Gera Zoltán, 2012-ben Huszti Szabolcs nyerte el a díjat. A versenyben indulásnak videó- vagy mobiltelefon-felvétel volt a feltétele.

A hétfői ünnepélyes gálán jelen volt Buzsáky Ákos, a Ferencváros válogatott középpályása, Nyilasi Tibor, Dunai Antal és Fekete László ezüstcipős legendák, Dzurják József, a Fradi egykori gólvágója, Szabó József, a Videoton 1985-ös UEFA-kupa-menetelésének hőse. Détári Lajos és Kiprich József viszont annak ellenére nem jött el, hogy megígérte.

A díjátadó „melléktermékeként” Filipovics Vladan, Tisza Tibor ügynöke elárulta, hogy játékosa hétfőn három és fél évre aláírt a Debrecen csapatához.

Fröhlich, a győztes Pécsről utazott fel Óbudára, a csúcsforgalom miatt egy órát késett, de végül átvehette az Angliában gyártott trófeát Nyilasi Tibortól.

 

A helyezettek fordított sorrendben:

10. Paxián Gergő (Máriahalom, Komárom megye, III. osztály)

9. Tisza Tibor (DVTK)

8. Fogarasi Gergely (Puskás Akadémia, Fejér megye I.)

7. Pölöskei Zsolt (MTK)

6. Huszti Szabolcs (Hannover 96)

5. Könyves Norbert (Paks)

4. Kleinheisler László (Videoton)

3. Ujvári József (Patak, Nógrád megye II.)

2. Ulysse Diallo (Ferencváros)

1. Fröhlich Roland (PMFC)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.