Hatszoros olimpiai bajnokot láthatunk élőben

Valentina Vezzali is pástra lép a hét végi női tőr Westend Világkupán.

2014. 02. 06. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hét végén a földkerekség legjobb párbajtőrözőnői tették tiszteletüket nálunk, most pedig befutnak a tőrözőnők a Westend Világkupára. A nevezések alapján 28 ország 152 indulója lép pástra. Egyéniben a világranglista első huszonöt helyezettjéből huszonkettő itt lesz. A három hiányzó az amerikai Nzingha Prescod (6.), a koreai Jung Gil Ok (14.) és Mohamed Aida (18.). A magunk részéről csak vb-ezüstérmesünket hiányoljuk, de a távolmaradása érthető, hiszen kisbabát vár. Így Knapek Edinának (22.) kell átvennie a zászlóvivő szerepét, de természetesen azt sem bánjuk, ha Varga Katalin (37.) vagy Varga Gabriella (38.) furakodik be a legjobbak közé.

A világranglistát a tavalyi budapesti vb-n győztes Arianna Errigo vezeti, a londoni olimpiát Elisa Di Francisca (5.) nyerte, a mezőnyben a legnagyobb név azonban egy harmadik olasz. A 39 éves Valentina Vezzali eddig hat olimpiai, tizennégy világbajnoki és tizenegy Európa-bajnoki aranyérmet nyert. Az ötkarikás játékokról a hat aranya mellett egy ezüstöt és két bronzot őriz. Már az 1996-os olimpián is ott volt, 22 évesen egyéniben másodikként zárt, csapatban győzött. A világranglistán jelenleg csak a 28., de ennek is megvan a magyarázata: tavaly második gyermeke születése után tért vissza – a budapesti vb-n győzött az itáliai alakulattal –, egyéni eredményei azonban nem nagyon vannak az előző szezonból. Mindenesetre a búcsúra még egyáltalán nem gondol, megcélozta a Rio de Janeiró-i olimpiát is. Azzal együtt, hogy elfoglaltsága bőven van, Olaszországban parlamenti képviselő is.

Vasárnap csapatversennyel folytatódik a Westend Vk, és a tizenhat nevező válogatott között megtaláljuk a világranglista első tizenkét helyezettjét. A mieink a rangsor tizedik helyén állnak, a budapesti vb-n is tizedikek lettek, innen szeretnének előrébb lépni.

A női tőr Westend Vk programja

Február 7., péntek. 12 óra: egyéni csoportmérkőzések, 128-as tábla (Angyalföldi Sportközpont).
Február 8., szombat. 8 óra: 64-es tábla (Angyalföldi Sportközpont), 16.45: Mini Westend Kupa, majd Westend Vk 4-es döntő (Westend City Center, Millennium Udvar).
Február 9., vasárnap. 8 óra: csapatverseny, 16-os tábla, 13 óra: mérkőzés a 3. helyért, majd döntő (Angyalföldi Sportközpont).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.