Hazaért Kragujevácból a diadalmas Olaj

Hóakadályok között araszolt a Szolnoki Olaj kosarasait Szerbiából szállító busz, de délutánra megmenekültek .

Ch. Gáll András
2014. 02. 02. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megtáltosodott szolnoki kosarasok az Eurochallenge után az Adria Ligában is idegenben győztek, csak az a kérdés, hogyan érnek haza Eszéken keresztül a hóakadályok labirintusában a közép-szerbiai Kragujevácból.

Az ugye nyilvánvaló, hogy Kragujevácból nem Eszéken keresztül vezet az út Szolnokra, csakhogy a Vajdaságot vastag hótakaró borítja, ezért Szlavónia, a horvát területek felé vette az irányt vasárnap reggel a Szolnoki Olaj autóbusza a szombat esti fényes Adria Liga-diadalt követően. Végül délután háromra sikerült Mohács körzetében magyar területre érniük.

A Radnicski Kragujevac felett aratott 91-82-es győzelem az Olaj első idegenbeli sikere volt a sorozatban, s közvetlenül a Cholet ugyancsak vendégségben történő legyőzését követte, amellyel az Eurochallenge csoportkörében a továbbjutás közvetlen közelébe manőverezte magát a Tisza-parti csapat.

Ezekben az órákban a Szolnok csapatbusza még valahol szerb vagy horvát területen botorkál, de ha átjut Baranyába, ott sem lesz sokkal rózsásabb a helyzet az ónos eső okozta jégpáncél miatt

A Kragujevac legyőzéséből Vojvoda Dávid 26, Justin Holiday 16, Lóránt Péter 13, Miljan Rakics 12 ponttal vette ki a részét, s az egészben az a legszebb, hogy Willie Warren, Simon Balázs és Báder Márton nem is játszott, a rutinos trió otthon maradt Szolnokon. Szó sem volt sérülésről, egyszerűen életbe lépett a rotáció, Dragan Alekszics edző pihentette első és második számú irányítóját, továbbá a 212 centis centert a csütörtöktől szombatig tartó Magyar Kupa nyolcas döntőre. Ennek tudatában még értékesebb a győzelem, hiszen a harmadik számú dirigens, a magyar állampolgárság megszerzése előtt álló Rakics kormányozta a csapatot, nem is rosszul.

Az Adria Ligában csodát már aligha tehet az Olaj, a 26 fordulós alapszakaszból 19 kör ment le, s 6/13-as mutatóval tizenkettedik a magyar gárda, de annyira szoros a tabella, hogyha február 15-én Ljubljanában is győzne a társulat, akkor több helyet is előbbre ugorhatna. Az Eurochallenge-ben viszont továbbjutásra áll három forduló után az együttes, s ha bejut a legjobb nyolc közé, onnan egyenes kiesésben folyik tovább a küzdelem. Idehaza a jövő héten a Magyar Kupa nyolcas döntője a következő feladat, a négy közé jutásért a Jászberény az ellenfél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.