Így tért vissza Berki legnagyobb riválisa

Vége a celebéletnek, Louis Smith újra a lovon, és a Nemzetközösségi Játékokra készül.

2014. 02. 21. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2008-as pekingi olimpián bronzérmes, és Londonban a Berki Krisztián mögött nyert ezüstje mellé a csapatversenyben bronzot szerző, még csak 24 éves Louis Smith nehezen viselte, hogy hazai pályán nem jött össze neki az ötkarikás arany. Az olimpia óta egyetlen megméretése volt, de nem tornában: Angliában a Szombati esti láz ottani megfelelőjének tekinthető táncversenyre nevezett be, és a televíziós műsorban győzött is partnernőjével. Emellett belevágott a modellkedésbe, gyakorlatilag „celeb” lett, és anyagilag nem is járt rosszul.

 

„Rengeteg bírálatot kaptam, amiért kiszálltam a tornából, de húsz év szakadatlan edzés és versenyzés után szükségem volt erre a pihenőidőszakra. Most azonban visszatértem, és szeretnék indulni júliusban a Nemzetközösségi Játékokon, Glasgow-ban” – nyilatkozta Louis Smith, aki az 1,48 millió fontból felújított Huntington Olimpiai Központ átadásán egy versenygyakorlattal is kirukkolt. A londoni olimpia óta nem tornászott közönség előtt, s nem tagadta, izgult is, de megállta a helyét.

Íme a gyakorlata:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.