Iker Casillas kapuja bevehetetlen erődítmény

Működik a munkamegosztás a Real Madrid kapusai, Iker Casillas és Diego López között. Előbbi rekordot döntött.

Ch. Gáll András
2014. 02. 12. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az a hír, hogy a Real Madrid bejutott a Király-kupa döntőjébe, már csak azért sem lépi túl nagyon az átlagszurkoló ingerküszöbét, mert az Atlético Madrid elleni elődöntő első meccsét 3-0-ra abszolválta Carlo Ancelotti legénysége, ezzel puszta formalitássá silányítva a kedd éjszakai visszavágót. Amit két tizenegyesgóllal villámgyorsan lerendezett Cristiano Ronaldo, ezzel kialakítva az 5-0-s összesített végeredményt.

Ami jóval nagyobb szenzáció, az Iker Casillas makulátlan mérlege. A Real 32 éves, 152-szeres spanyol válogatott kapusa 862 perce nem kapott gólt, a Király-kupában pedig egyenesen 964 perce, azaz a 2011–2012-es idény negyeddöntőjének visszavágója óta, amikor is Dani Alvés, a Barcelona jobbhátvédje rúgott neki egy bombagólt, ami itt látható:

 

 

 

 

 

Azóta semmi. Sem az Olimpic Xátiva, sem az Osasuna, sem az Espanyol, sem pedig az Atlético Madrid játékosai nem tudták bevenni a legendás kapus hálóját. Összesen nyolc meccsen, ami egyedülálló a Király-kupában a döntőig vezető úton. Igaz, 1912-ben a Barcelona, majd 1916-ban az Athletic Bilbao is tiszta lappal lett döntős, de a Barca csak elődöntőt játszott, a Bilbao meg egyenesen a döntőben kezdte a szereplést.

A nyolc meccs gól nélkül, az annyi, mint 720 perc, plusz a BL-ben a Koppenhága elleni 90, s a Galatasaray ellen 52 perc. Így jön ki összesítve a 862 perc.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.