John Wall bezsákolta magát a történelembe

John Wall (Washington Wizards) és a Kelet triója nyerte a zsákolóversenyt a Kelet-Nyugat NBA-gálán.

Ch. Gáll András
2014. 02. 16. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők megpróbálták „megbolondítani” a New Orleans-i NBA All-Star hétvége második napjának műsorszámait. A zsákolóversenyt például nem (csak) egyének vívták, hanem csapatok: a Kelet és a Nyugat triója. Végül a keletiek (John Wall, Paul George és Terrence Ross) lenyomták a Nyugat (Ben McLemore, Harrison Barnes,Damian Lillard).

John Wall talán még Jordant is lepipálta

John Wall, a Washington Wizards 193 centis, 23 éves hátvédje győztes kísérletével a sacramentói újoncnak, McLemore-nak válaszolt, aki átugrotta a királyi trónon ülő óriást, Shaquille O’Nealt, és úgy húzta be a labdát a gyűrűbe. Erre válaszképpen Wall röptében kikapta a labdát G-mannek maszkírozott álló klubtársa kezéből, azzal a lendülettel átugrott a feje fölött, és hátrafelé (!) bezsákolta a labdát.

Sokan ezt tartják minden idők leglátványosabb zsákolásának, még annál is látványosabbnak, mint amit Michael Jordan adott elő 25 éve, a büntetővonalról elrugaszkodva.

A tripladobó versenyt Marco Belinelli nyerte. A San Antonio Spurs hátvédje a washingtoni Bradley Bealt verte a döntőben.

Damian Lillard (Portland) volt a gála történetének első játékosa, aki négy versenyben is részt vett. Pénteken az ifjú csillagok mecsén a győztes Hill-csapat tagja volt, szombaton előbb megnyerte az ügyességi versenyt, a zsákoló- és a tripladobó viadalon azonban nem termett neki babér.

Vasárnap éjjel még az „igazi” All-Star meccsen is játszik, a Nyugat csapatában!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.