Jövő kedden kísérik utolsó útjára Karl Erik Böhnt

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el vasárnap.

WL
2014. 02. 04. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség (MKSZ) keddi tájékoztatása szerint a tréner szülővárosában, a norvégiai Sandefjordban kerül sor a gyászszertartásra, melyen az MKSZ képviseletében Vetési Iván elnök és Siti Beáta másodedző lesz jelen.

A 49 évesen elhunyt Böhnnél tavaly februárban diagnosztizáltak akut leukémiát. A szakember hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen esett át, novemberben pedig úgy tűnt, sikerült legyőznie a betegséget, ám karácsony előtt kiderült, hogy leukémiája gyógyíthatatlan. A norvég szakember február 2-án hunyt el.

Böhn egyébként még tavaly papírra vetette kívánságát, miszerint legjobb barátai vigyék majd koporsóját halálakor, norvég sajtóinformációk szerint a szertartást ennek megfelelően bonyolítják majd le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.