Juventus–Inter: mint apa a fiával

Fél gőzzel is 3-1-re nyert a Juventus az Internazionale ellen a Serie A 22. fordulójában. S továbbra is első.

2014. 02. 02. 22:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétség sem férhetett hozzá, hogy a Juventus volt a találkozó esélyese. Noha egy hete a Lazio elleni 1-1-gyel megszakadt 12 sikerre rúgó győzelmi sorozata, de így is irigylésre méltó a mérlege. Az Internazionale ellenben ebben az idényben csak árnyéka korábbi önmagának, 2014-ben pedig egyenesen vergődik: öt meccs, két döntetlen, három vereség, a 22. forduló előtt 11 pont választotta el a Bajnokok Ligája-indulást érő harmadik helytől.

 

 

A Juve–Inter persze mindig rangadó, ami sajnos nemcsak a vérbeli rajongókat, hanem a huligánokat is vonzza: ennek jeleként a meccs előtt a vendégek buszát kövekkel megdobálták. A hazaiaktól hiányzott a kiállítás miatt eltiltását töltő Gianlugi Buffon, Storari védte a Juventus kapuját.

A Zebrák a 15. percben megszerezték a vezetést. Pirlo zseniálisan ugratta ki Lichsteinert, aki szépen a hosszúba fejelt. Az Inter a mezőnyben egyenrangú partner volt, sőt az első félidő hajrájában egyenlíthetett volna, de Palacio úgy 12 méterről mellé durrantott.

A második félidőbem gyorsan dűlőre vitte a dolgot a Juve. A 47. percben egy szöglet után lepattanó labdát Chiellini vágott közelről a hálóba, majd az 56.-ban Vidal már 3-0-ra növelte az előnyt. A 71. percben Rolando szépített, de a lényegen ez mit sem változtatott. Nyert a Juventus és továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát. Jelenleg 9 ponttal a Roma előtt, de a Farkasok hazai meccse özönvízszerű eső miatt a 11. percben félbeszakadt a Parma ellen. A Napoli 3-0-ra kikapott az Atalantától. Először kapott ki Seedorffal a Milan.

Serie A, 22. forduló:

Bologna–Udinese 0-2
Cagliari–Fiorentina 1-0
Milan–Torino 1-1
Roma–Parma elhalasztva
Atalanta–Napoli 3-0
Catania–Livorno 3-3
Chievo–Lazio 0-2
Sassuolo–Verona 1-2
Juventus–Internazionale 3-1
hétfő:
Genoa–Sampdoria 20.45

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.