Kaitlyn Farrington aranyérme 250 tehénbe került

A legújabb amerikai sporthős, a félcső olimpiai bajnokője, Kaitlyn Farrington egy idahói farmról érkezett.

Ch. Gáll András
2014. 02. 13. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaitlyn Farrington 24 éves lány Idahóból, helyes kis gödröcskékkel az orcáján és egy aranykarikával a bal orrcimpájában. És szerda óta olimpiai bajnok a hódeszkázás félcső elnevezésű versenyszámában. Mindezért csupán a legutóbbi három olimpia bajnoknőjét kellett maga mögé utasítania: a 2010-es aranyérmes ausztrál Torah Brightot, a torinói bajnoknőt, honfitársnőjét, Hannah Tetert és a sportág nagyasszonyát, a még mindig a legjobbnak tartott, 30 éves amerikai Kelly Clarkot, Salt Lake City aranyérmesét.

Farrington hibátlan gyakorlatot mutatott be, Clarknak egyetlen apró bizonytalanság csúszott be az elején, és ez eldöntötte a versenyt az idahói „cowgirl” javára.

Igen, tehénpásztor lány, ugyanis Farringtonék megélhetése a farm, s azon a tehenek.

Volt.

Amikor a legjobban ment nekik, 250 marhájuk volt – a majdani olimpiai bajnoknő is szorgalmasan dolgozott a farmon –, de ahogy Kaitlyn elkezdte a snowboardozást, a gulya gyors fogyásnak indult. Farringtonék már hároméves korában rátették lányukat a sílécekre, de a kislány csak tízévesen szeretett bele a hódeszkázásba. Tehetségesnek bizonyult, s hamarosan jöttek a versenyek. Igen ám, de ez pénzbe került, Amerikában nincs sportágfejlesztési támogatás, ott aki sportol, az maga állja a költségeket. Valahányszor a kis Kaitlyn elutazott egy versenyre, néhány tehenet – olykor bikát – el kellett adni.

Mára nem maradt egyetlen tehén sem. Kaitlyn viszont olimpiai bajnok.

– Megérte – mondta Gary Farrington, Kaitlyn apja. – Amit kellett, befektettünk. S nézzék, mit kaptunk cserébe. Egy olimpiai bajnokot!”

A Farrington család negyedórát gyalogolt a sárban, lucsokban a félcsőpályától a győzelmi sajtóértekezlet helyszínéig. Amikor beléptek a terembe, az őr angolul köszönt rájuk.

– Jó éjszakát!

Gary csípőből válaszolt:

– De még milyen jó ez az éjszaka! A lányunk most lett olimpiai bajnok!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.