„Kanada sokkal, sokkal jobb volt”

Még a svédek kapitánya, Par Marts is azt hangoztatja, a címvédő Kanada megérdemelten nyerte meg a hokitornát.

2014. 02. 24. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai jégkorong-válogatott a kapustól a negyedik sor balszélsőjéig szinte tökéletesen játszott a Svédország elleni fináléban. Ha valakit ki lehet emelni, akkor az nem lehet más, mint Carey Price. A Montreal Canadiens hálóőre nemhogy a döntőben, hanem az elődöntőben sem kapott gólt, a lettek elleni negyeddöntőben is még az első harmadban, összességében 164:19 percre húzta le a rolót. Nem véletlen, hogy Mike Babcock szövetségi kapitány is az ő méltatásával kezdte az értékelését.

„Carey óriási volt. Price azon tehetségű játékosok közé tartozik, akik, ha rászánják magukat, egyedül képesek eldönteni mérkőzéseket az NHL-ben és a válogatott szinten egyaránt. Nekem úgy tűnik, hogy Szocsiban eltökélte magát ” – mondta Babcock.

Egy kapus persze akkor képes parádézni, ha előtte a védelem jól teszi a dolgát. A kapitány szerint az volt a kulcs, hogy a hátvédei gyorsan játszottak, egyszerűen nem adtak esélyt az ellenfeleknek. A végeredmény felettébb beszédes: Kanada hat mérkőzésen csupán 3 gólt kapott, miközben 17-et ütött.

Sidney Crosby, aki a fináléban alázatosan hokizott, s a legjobbkor szerezte az első gólját, így méltatta a társait: „A védelmünk áthatolhatatlan volt. Sohasem szorultunk be a saját harmadunkba, ami a támadók dolgát is megkönnyítette, hiszen korongszerzés után rögtön ott lehettünk az ellenfél kapuja előtt.”

„Nagyszerűek voltunk” – jegyezte meg Babcock, amikor arra kérték, röviden jellemezze a csapatát. S kollégája, Par Marts sem mondhatott mást a győztesről.

„Gyorsabban játszottak, lényegesen többet volt náluk a korong. Annyiszor ugrottak ki, hogy nem is győztem számolni. Kanada sokkal, sokkal jobb volt ma este” – nyilatkozta a svéd kapitány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.