Kapusbakik parádéja volt a Superclásico

Ismét a River nyerte a klasszikusok klasszikusát a Boca ellen, de a 2-1-hez kapitális kapushibák is kellettek.

Ch. Gáll András
2014. 02. 02. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a River-fanatikusok által a válogatottba követelt Marcelo Barovero bődületes melléfogását is elbírta a River Plate, és 2-1-re legyőzte a Boca Juniors labdarúgócsapatát a két hét leforgása alatt megrendezett harmadik Superclásicón, az argentin futball kiemelkedő derbijén.

A River–Boca versengés mellett eltörpül a skót Old Firm (Rangers–Celtic) és a spanyol El Clásico (Real–Barca) is, hiszen a két Buenos Aires-i óriás szombaton 344. alkalommal csapott össze, s a Milliomosok (Los Millonarios) 2-1-es sikere a Genovaiak (Los Xeneizes) felett azt jelenti, hogy jelenleg így áll az 1908 óta számon tartott párviadal: 127 Boca-győzelem, 109 River-diadal és 108 döntetlen, 462-417-es gólkülönbség.

Az utolsó három, 2014-es összecsapás barátságos volt, a Torneo Final felvezetése. Január 18-án 1-1-es döntetlen született, január 25-én 2-0-ra, most szombaton 2-1-re győzött a Ramón Díaz dirigálta River. Bár a vesztes csapat legendás ősz mestere, Carlos Bianchi azt nyilatkozta, hogy a Boca jobban játszott, uralta a meccset.

A mendozai Malvinas-stadionban Gabriel Mercado fejesgóllal juttatta vezetéshez a Rivert, miután Agustin Orion, a Boca kapusa késve mozdult ki, ám ez a hiba szinte szóra sem érdemes Barovero bohózatba illő melléfogásához képest: a River kapusa csak nézte, ahogy a veterán, nem is olyan régen még az Atlético Madriddal európai Szuperkupát és Király Kupát nyerő Daniel „Cata” Díaz harmincméteres, gyenge lövése levágódik, és a keze mellett a hálóba pattan.

Végül a kolumbiai Teo Gutierrez szerezte meg a River győztes gólját. A Cavenaghi, Gutierrez, Lanzini hármasfogat révén a Milliomosok jobbak voltak – bármit is mond Bianchi –, a Bocánál nagyon hiányzott a sérült Juan Román Riquelme.

Az éles bajnokság azonban még csak most indul...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.