Kedvező helyzetbe kerültek a fehérváriak

A Sapa Fehérvár AV19 szenzációs második harmadbeli játékával 5-4-re legyőzte a vendég Graz csapatát.

TK
2014. 02. 28. 22:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár a forduló előtt vezette az alsóházat, de mögötte olyan szoros volt az állás, hogy vereséggel kikerülhetett volna a továbbjutók köréből.

Nagy iramban, hazai helyzetekkel indult a meccs, de az első grazi ziccer gólt ért. A csata paprikás hangulatban zajlott, sok volt a kakaskodás, lökdösődés.

Két kimaradt emberelőny után a második harmadban „kiszakadt a gólzsák”. Tizenhárom perc alatt négyszer rezdült a Graz hálója, ebből háromszor Colton Yellow Horn pontos lövése miatt. A kapuscsere sem segített az osztrákokon, mert közvetlenül a második szünet előtt Sarauer is betalált.

A záró játékrészben a graziak minden erejükkel támadtak, és szűk három perccel a vége előtt feljöttek 5-4-re. Egyenlíteniük azonban nem sikerült, így ők már biztosan nem juthatnak tovább.

A magyar csapat vasárnap a vele azonos pontszámmal álló Dornbirn vendége lesz. A playoffért még harcban lévő Klagenfurt két ponttal kevesebb gyűjtött. A három együttes közül kettő kerül a negyeddöntőbe.

Középszakasz, alsóház (7-12. helyért), 9. forduló:
Sapa Fehérvár AV19 – Graz 99ers (osztrák) 5-4 (0-1, 5-0, 0-3)
gól: Yellow Horn (22., 33., 35.), McGregor (33.), Sarauer (39.), illetve Lefebvre (5., 53.), Van Ballegoie (47.), Ganahl (58.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.