Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

Magyar kosárlabda, német másod-, illetve angol és francia első osztályú labdarúgás a tippjeink között.

Éliás András
2014. 02. 22. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valami elveszett Körmenden. A decemberben és januárban parádézó csapat sorra bukja el fontos meccseit, kiesett a Magyar Kupa negyeddöntőjében, ráadásul a zalaegerszegi és kaposvári vereségének köszönhetően gyakorlatilag elbúcsúzhat a felsőházi középszakasz gondolatától.  A játékosok nincsenek ettől meglepve, bedobójuk, Ferencz Csaba a BB1 szakhonlapnak elmondta: „Ennyire egyénieskedve nem lehet játszani, és ezzel nem is lehet eredményt elérni.” Ilyen előzményekkel várják a minden évben nagyon várt vasi rangadót, a Falco elleni derbit. A szombathelyiek nagyon rosszul kezdték az idényt, de az edzőváltás óta stabilizálódott a játékuk, és feljebb léptek az utolsó helyekről. A tabella alapján még most is sima körmendi sikert jósolhatnánk, de a vasi derbi mindig kiélezett ütközetet hoz, bármilyen pozíciót is foglal el a két csapat. Szerintünk a Falco ki tudja használni a Körmend gyengeségeit, és győzelemmel térhet vissza Szombathelyre.

134. Körmend–Szombathely, 2 (2.80)

A német másodosztály két meghatározó csapata találkozik egymással a hétvégi fordulóban. A Paderborn kiváló formát mutat, ötmeccses győzelmi szériát épített, mely során olyan élcsapatok szurkolóit szomorította, mint a Kaiserslautern és a listavezető Köln. Ezzel a teljesítménnyel a paderborniak szép lassan felkúsztak a tabella harmadik helyére, és egyre jobban megközelítik a Bundesligába vágyó Köln, Fürth párost. Ha állandósítják ezt a teljesítményt, akkor nem lenne meglepő, ha a következő szezon előtt már a Bundesliga I sorsolását várnák. Következő áldozatuk a kisebbik müncheni csapat, az 1860 lehet. Király Gáborék is az élbolyba vágynak, de úgy néz ki, hogy ebben a szezonban a gyakorlatban ez nem valósul meg, az oroszlánok a győzelmek elmaradásával visszacsúsztak a kilencedik helyre. Az utóbbi fordulókban mutatott forma nem lesz elég a hétvégén, és a Paderborn három ponttal távozhat Münchenből.

141. 1860 München–Padeborn, 2 (2.64)

Új seprű jól seper, legalábbis ezt várják a Fulham szurkolói Felix Magathtól. A német mester 2011-ben azt mondta, hogy visszavonul az edzősködéstől, de a Premier League hívó szavára visszatért önkéntes száműzetéséből. Feladata nem egyszerű: benn kell tartania az utolsó Fulhamet az élvonalban. Magath pályafutását böngészve észrevehetjük, hogy nem első alkalommal vesz át sereghajtót, korábban ilyen helyzetben ült le a Frankfurt és a Bremen kispadjára is. Ahogy legtöbb állomáshelyén, ezeknél a kluboknál is jó munkát végzett, mindkettőt benntartotta az első osztályban. Érzéseink szerint az angol környezet sem fogja megzavarni a mestert, és a londoni csapat megindul felfelé a tabellán. Első meccsén rögtön egy közvetlen riválishoz utazik a csapat, igazi hatpontos ütközetet vív majd a Gera Zoltán-féle WBA-val. Úgy érezzük ezt a „hat” pontot be is sepri az új seprű.

166. West Bromwich–Fulham, 2 (4.40)

Tovatűntek már azok az idők, amikor a Lyon uralta a francia földet, és zsinórban hétszer nyerte meg a Ligue 1-et. Elmúlt a régi dicsőség, a cél most már a közvetlen üldözőkhöz való tartozás, és bizony néha ez is túl nagy falatnak tűnik.  A Lyon a hatodik helyen tanyázik, de jelenlegi formája ennél szebb helyezéseket predesztinál számára. Utolsó hat mérkőzéséből ötöt nyert meg a csapat, így a harmadik helyezett Lille sem készülhet nyugodtan a mérkőzésre. A felkészülést a lyoniak nagyon komolyan vették, hiszen Remi Garde a „B” csapattal utazott el a hétközi Európa-liga fordulóra, míg a legjobbak csak erre a rangadóra koncentráltak. Úgy érezzük, meglesz az eredménye, és a Lyon bebizonyítja, hogy megvan benne az erő ahhoz, hogy nyerni tudjon élcsapatok ellen is.

239. Lille–Lyon, 2 (3.45)

A Milan egyedül képviseli Itáliát a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, ami jelentős pluszterhet rak Clarence Seedorf csapatára. Az újonc holland mesternek nem kell bemutatni a kétfrontos küzdelem nehézségeit, hiszen játékosként három különböző csapattal is elhódította a BL-serleget. Ennek ellenére úgy érezzük, ez a tapasztalat nem lesz elegendő ahhoz, hogy sikerrel vegyék a Serie A következő fordulóját. Az Atlético Madrid ellen rendkívül fárasztó mérkőzésen szenvedtek vereséget hazai pályán, ami testileg-lelkileg megviselte a játékosokat. Ez kulcsfontosságú lehet, hiszen ez a Milan nem az a Milan, amelyben egy posztra több klasszis játékos is pályázik, így a rotáció nem lesz egyszerű feladat a mesternek. És ha mindez nem jelentene elég kihívást, ott van még a Sampdoria is, amely legalább egy pontot szeretne otthon tartani. Ez jól is megy mostanában a genovaiaknak, hiszen utoljára tavaly novemberben győzték le őket saját stadionjukban. Most sem kell majd szégyenkezniük, meglesz az X.

216. Sampdoria–Milan, X (3.00)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.