Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

Rudi Garcia Rómája hullámzó teljesítményt nyújt mostanában. Lesz izgalom bőven a Roma–Sampdoria mérkőzésen.

2014. 02. 14. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most megosztjuk önökkel a tippjeinket, megérzéseinket, hogy hol is jöhet be egy-egy jobb odds a hétvégén. Biztosat mi sem tudunk, csak egyet: hétvégén ott ülünk majd a meccsek előtt, kezünkben a szelvénnyel, szívünkben izgalommal.

Kaposvár–Körmend (férfikosárlabda, NB I)
Klasszikus mérkőzés vár ránk a férfikosárlabda-NB I-ben, két többszörös bajnokcsapat lép parkettre. A Körmend igen nagy balszerencsével egy ponttal szenvedett vereséget a listavezető Atomerőmű ellenében a múlt hétvégi Magyar Kupa-negyeddöntőben. Ezen, illetve a zalaegerszegi botláson kívül bombaformában kezdte 2014-et a vasi alakulat, idegenben verte a bajnok Albát, és legyőzte az igen jó erőkből álló Kecskemétet és Sopront is. A sikerek kovácsa az a Muhamed El-Amin, aki korábban pécsi és fehérvári szezonjában is extraklasszis teljesítmény nyújtott, és azóta sem lett rosszabb játékos, januári játékéval kiérdemelte az MVP címet. Aktuális ellenfelük, a Kaposvár nehezen kezdte a szezont, de a center, Wayne Chism érkezése után stabilizálni tudta játékát, és jó eséllyel pályázik a felsőházi rájátszás elérésére. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez nem lesz elég a győzelemhez szombaton, ugyanis a körmendi játékosokban jobban meg van az a képesség, ami a kiélezett, éles szituációkban eldöntheti a mérkőzést. Nyer a Körmend Kaposváron.
135., Kaposvár–Körmend: 2 (2,09)

Lierse–Genk (labdarúgás, belga bajnokság)
Hol van már a szezon eleji dicsőség, amikor a Genk, bajnokesélyeshez méltón sorozatban nyerte meg a mérkőzéseit. Aktuális ellenfelét, a Liersét 4-0 arányban lépte le az őszi, hazai mérkőzésen Köteles László együttese, de azóta valami elromlott a genki csapatnál, így számunkra már az okozná a nagyobb meglepetést, ha a Lierse nem tartaná otthon a három pontot. Miért gondoljuk ezt? A lieri alakulat kirobbanó formában játszik az elmúlt hetekben, győzedelmeskedett az Anderlecht felett, elhozta a három pontot a hazai pályán félelmetes, Kortrijk otthonából, és a Club Brugge sem tudott sikerrel hazatérni a Lierből. Mi úgy érezzük, a jó forma tovább tart, és a Lierse két vállra fekteti a genki alakulatot.
182., Lierse–Genk: 1 (2,70)

Sevilla–Valencia (labdarúgás, spanyol bajnokság)
A Sevilla és a Valencia párharca igen nagy jelentőséggel bírt ebben az évezredben, a két gigász mögötti élmezőny rendszeres tagjai, meghatározó együttesei voltak, így az egymás elleni mérkőzések mindig parázs küzdelmet hoztak. Az utóbbi egy-két évben anyagi gondok és visszafogottabb teljesítmény jellemezte a két együttest, de párharcuk még mindig az egyik legnagyobb rangadónak számít spanyol földön. Az ilyen rangadókat igen nehéz megtippelni, hiszen a múltban is igen változatos eredmények születtek, megérzéseink mégis azt mondják nekünk, hogy a Valencia jön ki győzedelmesen az ütközetből. A Sevillával ellentétben a Valencia kitűnő formában van, nemrégiben a Barcelona otthonából is elhozta a három pontot, erre az andalúziaiak ellen is képes lehet. Amennyiben ez sikerül, a rivális elé kerülhet a tabellán. Kell ennél jobb motiváció?
213., Sevilla–Valencia: 2 (3,10)

Roma–Sampdoria (labdarúgás, olasz bajnokság)
Rudi Garcia csapata elég hullámzó teljesítményt mutat az elmúlt időszakban, hol a támadógépezet, hol a védelem akadozik, erre vezethető vissza, hogy a Lazio elleni derbin nem tudott a városi rivális fölé emelkedni, a kupából pedig a Napoli ütötte ki nyomasztó fölénnyel a farkasokat. Úgy gondoljuk, a hétközi kupameccs fáradalmai a lábakban, a csúfos vereség pedig a fejekben él még élénken, ez adhat esélyt a genovaiaknak. A Sampdoria vezetőségének a 12. forduló után lett elege az idei pocsék szereplésből, így Delio Rossi vezetőedzőt távozásra szólította fel. Ez a lépés annyira bejött, hogy az azóta eltelt időben csupán a Juventus és a Napoli otthonában szenvedett vereséget a csapat, és a Serie A egyik legjobb formában lévő gárdájaként egyre inkább lépdel felfelé a tabellán. Tippünk szerint az örök városban sem lesznek sikertelenek, és egy ponttal a kezükben térhetnek vissza Genovába.
221., Roma–Sampdoria: X (4,10)

Gil Vicente – Porto (labdarúgás, portugál bajnokság)
A délnyugat-európai ország bajnoksága évek óta csupán a két gigász, a Porto és a Benfica vetélkedéséről szól, a meccsek döntő többségén abszolút favoritként várják a kezdő sípot, így nem meglepő, hogy idén is ez a két csapat foglalja el a tabella első két helyét. A Porto szekere azonban idén nem úgy fut idegenben, mint ahogy a szurkolók elvárhatják, hiszen vendégségben a meccsek kevesebb mint felén aratott győzelmet a csapat. Aktuális mérkőzésüket is nyugtalanul várhatják, hiszen az a Gil Vicente lesz az ellenfelük, aki hazai pályán meglehetősen jó mutatókat tudnak felmutatni, a legutóbbi mérkőzésen a listavezető Benfica bicskája is beletört a kiscsapatba. Mi úgy érezzük, hogy a portoiak se járnak több sikerrel, és ahogy az 2005 óta megszokott, most sem hozzák el a három pontot Barcelosból.
255., Gil Vicente – Porto: X (4,90)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.