Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

A sportfogadás ma már sokaknak megélhetés, életmód. De legtöbbeknek még mindig szenvedély.

Éliás András
2014. 02. 07. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha topcsapat és csúcsfoci, akkor a Bayern München joggal juthat elsőként az ember eszébe. A BL-címvédő bajorok idén is rendületlenül menetelnek mind Európában, mind Németországban. Meccseik többségén, mint hurrikán söprik el ellenfeleiket, de most úgy érezzük, hogy a hétvégén kicsit jobban megszenvednek. Aktuális ellenfelük az a Nürnberg lesz, amely ugyan a 15. helyen áll a tabellán, de igen jó formában van, hiszen eddig mind a két bajnokiját kiváló játékkal nyerte meg a 2014-ben. A nürnbergi esélyek mellett szól még a Bayern ellen hazai pályán megvívott meccsek felidézése, hiszen az utóbbi három évben két döntetlent és egy egygólos vereséget tartalmaz a mérleg. Pont ezért érezzük azt, hogy idén sem lát sokgólos mérkőzést a nürnbergi publikum, és a Bayern elleni hendikeppel együtt kiharcolja a döntetlent a csapat.

144. * (1–0) Nürnberg–Bayern München, X (3.80)

A Watford nem szerepelt eddig az elvárásoknak megfelelően, hiszen csupán a középmezőnyben szerénykedik, a remélt, feljutásért vívott harc helyett. A szurkolók talán szívesen cserélnének az aktuális ellenfél helyzetével, hiszen a Leicester, a Championship kiegyenlítettségéhez képest meglepően magabiztosan vezeti a tabellát, és épített ki hosszú győzelmi sorozatot. Az angol másodosztály eme sajátosságára épül ez a tippünk, hiszen úgy érezzük ennek a sorozatnak meg kell szakadnia. Hogy miért pont a Watford ellen? Elton John kedvenc csapata jól erősített a télen, többek között kölcsönvette Olaszországból Tőzsér Dánielt, aki remekül illeszkedett be új csapatába, és kiválóan teljesített az együttes eddig hiányposztnak számító mélységi irányító szerepkörbéen. A Watford legutóbbi meccsét megnyerte, és edző, játékos szurkoló egyaránt arra számít, hogy ez nem csupán egyszeri véletlen volt, hanem egy jó sorozat kezdete, amivel odaérnek a rájátszást érő helyekre. Mi is erre számítunk, na meg abban hogy elhoznak egy pontot a listavezető otthonából.

157. Leicester–Watford, X (3.25)

Derby della Capitale, azaz a „Fővárosi derbi”, ami a Daily Mail szerint 8. legnagyobb futballrangadó a világon. A Roma remekül kezdte az idényt, az első tíz forduló után még hibátlan mérleggel állt a tabella élén, de a hullámvölgyek miatt, a Juventus nem csak elvette az első helyet, de tetemes előnyt is kiépített vele szemben. A Lazio kevésbé szerepelt sikeresen, így 2014 elején menesztették Vladimir Petkovic vezetőedzőt, és elődjét, Edoardo Reját nevezték ki utódjának. A váltás, úgy néz ki, jót tett a sasoknak, ugyanis ebben az esztendőben még nem vesztettek mérkőzést. A régi-új trénernek a derbiről sincsenek kellemetlen emlékei, hiszen regnálása alatt a 2011–2012-es szezonban kétszer is győzelemre vezette a csapatot a városi rivális ellen. Egészen biztos, hogy ez alkalommal is feltüzeli tanítványait, és úgy véljük, a sasok lecsapnak a római farkasokra.
226. Lazio–Roma, 1 (3.35)

Már az előző forduló előtt is volt szerencsénk a fekete-kék milánóiak gyengélkedésével foglalkozni, és a Juve elleni derbin be is igazolódtak a várakozásaink. Mazzari fiai színtelen-szagtalan játékkal rukkoltak elő, miközben szinte meg se próbálták veszélyeztetni az ellenfél kapuját. A tréner makacsul ragaszkodik a nem működő felálláshoz és taktikához, a játékosok képességei pedig nem elegendőek ahhoz, hogy pusztán egyéni megoldásokkal megnyerjék a mérkőzéseket. A Nerazzuri mára odáig jutott, hogy aktuális, Sassuolo elleni mérkőzését úgy harangozhatjuk be, mint az olasz bajnokság két legrosszabb formában lévő csapatának összecsapását. A Sassuolo tagja a kiesőjelöltek nem túl büszke társaságának, de érdekes módon idegenbeli meccsinek feléről ponttal távozott. A milánóiakkal szemben pedig erősen fűtheti őket a visszavágás vágya, az odavágón ugyanis az akkor még erősnek tűnő Inter 7–0-s csapást mért az akkori sereghajtóra. Mi úgy gondoljuk, hogy habár a visszavágás nem fog megvalósulni, egy pontot mégis elrabolnak a régi fényéből vesztő Giuseppe Meazza Stadionból.

228. Internazionale–Sassuolo, X (4.10)

Két, külföldi pénzből felépített, ám nagy hagyományokkal bíró csapat vezeti a francia tabellát, kettejük ütközete pedig Franciaország legnagyobb rangadójává vált, egyben olyan mérkőzéssé, amelyet külföldről is nagy érdeklődéssel figyelnek. Az őszi mérkőzésen Párizsból vittek haza egy pontot a hercegségiek, ám azóta sok minden megváltozott. A PSG a Bajnokok Ligájában megmutatta, hogy joggal tartják topcsapatnak, és a legjobbakkal is felveszik a versenyt. Az is bebizonyosodott, hogy a Monaco egy lépcsőfokkal mögöttük jár, és még hosszú út vár rájuk, míg igazi nagycsapattá válnak. Tovább nehezíti a dolgukat, hogy egész szezonra elvesztették a gólerős Radamel Falcaót, és a pótlására szerződtetett bolgár csatár, Berbatov messze nem azt a szintet képviseli, mint kolumbiai posztriválisa. Mindezek miatt úgy érezzük, hogy a svéd szupersztár, Zlatan Ibrahimovic vezette párizsiak beveszik a hercegséget, és három ponttal térnek vissza a fővárosba.

239. Monaco–Paris SG, 2 (2.18)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.