Kiszakadt a gólzsák a Mississippi deltájában

278 pont egy kosármeccsen még akkor is túlzás, ha az egy gálamérkőzés az NBA legjobb fiataljai között.

Ch. Gáll András
2014. 02. 15. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem könnyű értelmes kiegészítő programot kreálni az NBA All-Star gálájára a vasárnapi főmérkőzés elé. Az egyik ilyen mellékszám a liga legígéretesebb fiataljainak összecsapása, amelyet idén „Rising Stars”,azaz Ifjú csillagok névvel illettek a New Orleans-i 63. sztárparádén, a Smoothie King Centerben. A két edző, a közelmúlt megasztárja, Grant Hill és Chris Webber volt, s úgy választottak, ahogy a grundon: előbb az egyik, aztán a másik, megint az egyik, és így tovább. Így keveredtek az első- és a másodévesek, nagyjából azonos volt a két csapat játékereje.

A védekezés ezúttal sem szerepelt egyik alakulat repertoárjában sem, így alakult ki a 142-136-os végeredmény a Hill-csapat javára, pedig nem is 4×12 perc, hanem csak 2×20 perc volt a játékidő. A meccs legjobbjának, az MVP-nek André Drummondot,a Detroit Pistons 20 éves, 208 centis, 122 kilós centerét választották meg.

NBA Ifjú csillagok gálamérkőzése

Team Hill–Team Webber 142-136 (67-66)

New Orleans Arena, 14 727 néző

Team Hill: Barnes 16, Drummond 30, Valanciunas 4, Beal 21, Lillard 13.csere: Waiters 31, Jones 14, Antetokounmpo 9, Miles Plumlee 4.

Team Webber: Olynyk 9,Sullinger 13, A. Davis 16,Oladipo 13, Carter-Williams 17. csere: Burke 6, Adams 6, Hardaway Jr. 36, Mason Plumlee 20.

A mérkőzésnek rengeteg mellékszála volt. Az egyik a két Plumlee fivér szereplése volt az ellentétes oldalon. A 25 éves Miles (211 cm) a Phoenix Suns centere, és a Hill csapatot erősítette,

 

Mason a Brooklyn Nets ugyancsak 211 centis óriása, de ő még csak 23, és ezúttal Chris Webber együttesében szerepelt. Kettejük párharcát Mason nyerte – 20 pont a 4-gyel szemben), de a meccset a Hill csapat.

Az MVP Andre Drummond lett,ő is center, és a Detroit Pistons kosarasa. 25 pontot és 30 lepattanót (ebből 14 támadó!) Drummondnak nem volt szerencséje, mert amikor átvette a neki járó ólomkristály trófeát, az lesett és kettétört.

 

Volt egy pillanat, amikor úgy tűnt, hogy Tim Hardaway Jr. és Dion Waiters ellopja a show-t. A második félidő közepén egy-egyezéssé alakították át a mérkőzést három percen keresztül, ekkor a Hill csapat mind a 15 pontját Waiters szerezte, Hardaway pedig 18-ból 16-ot,de aztán visszatért a mérkőzés a rendes kerékvágásba.

„Az volt a célom, hogy én legyek az MVP, és ennek megfelelően játszottam” – nyilatkozta Drummond, miután összeszedte a kettétört kristályszobor cserepeit...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.