Könyvelőnek áll Bilodeau, a hóbuckák királya

Bilodeau lett a síakrobatika első kétszeres olimpiai bajnoka. A montreali sportember könyvelőként folytatja.

Ch. Gáll András
2014. 02. 11. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívet melengető történet Alex Bilodeau-é, a 26 éves kanadai síakrobatáé, aki hétfőn késő este a buckasízésben (mogul) megvédte Vancouverben megszerzett aranyérmét, s ezzel a sportág első kétszeres olimpiai bajnoka lett. (Az első négy helyből hármat a kanadaiak foglaltak el.)

Bilodeau már Vancouverben is agyi sérült fivérével ünnepelte aranyérmét, s ugyanez történt itt, Szocsiban is – a megható felvételek bejárták a világsajtót.

Bilodeau fütyül a reklámszerződésekre

A montreali fiatalember igazi szerelme nem a buckasí, hanem a könyvelés. (Nem vicc!) Vancouver és Szocsi között félúton kivett egy év szabadságot – mármint a sportolásból –, és az egész 2012-es esztendőt tanulmányai folytatására fordította. A kiemelkedő tehetségnek számító Bilodeau-nak már a 2011-es és a 2013-as világbajnokság is ráment a könyvelésre, hiszen nagy esélyesként mindkétszer csak ezüstérmes lett, holott őt várták a dobogó tetejére.

 

 

 

 

 

Bilodeau a KPMG-nél, a világ legnagyobb könyvvizsgáló cégénél kezdi meg civil karrierjét, a fenti videón már erről beszél. Kétszeres olimpiai bajnokként, Kanada nemzeti hőseként nem törődik a rá váró zsíros reklámszerződésekkel. Története erősen emlékeztet Eric Heidenére, a Lake Placid-i olimpia ötszörös gyorskorcsolyázó bajnokára, aki úgyszintén visszautasította a millió dolláros reklámszerződéseket, s – követve a családi hagyományokat – orvosi tanulmányaira összepontosított. Ma is ortopéd sebészként dolgozik.

SÍAKROBATIKA, FÉRFI MOGUL

1. Alex Bilodeau (Kanada) 26.312

2. Mikael Kingsbury (Kanada) 24.713

3. Alekszandr Szmisljajev (Oroszország) 24.344

4. Marc-Antoine Gagnon (Kanada) 23.355

5. Dmitrij Rejherd (Kazahsztán) 22.806

6. Patrick Deneen (Egyesült Államok) 22.16

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.