Madrid királya a Real

Hiába éllovas az Atlético, Madridban akkor is a Real az úr. Jeséék simán nyerték a Király-kupa elődöntőjét.

Ch. Gáll András
2014. 02. 05. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annyira várta mindenki, hogy majd most megmutatja az Atlético, hogy nem véletlenül tanyázik a Primera División tabellájának tetején... Csakhogy a minőségi fölény a Real Madrid oldalán volt a Bernabéuban a Király-kupa elődöntőjének első meccsén. Végig a királyiak uralták a mérkőzést, nagyobb különbséggel is győzhettek volna, de a 3–0 is bőven elegendőnek látszik a visszavágóra, amelyen nem játszhat sárga lapok miatt a matracosok gólzsákja, Diego Costa.

Király-kupa, elődöntő, első mérkőzés

Real Madrid – Atlético Madrid 3–0 (1-0)

G.: Insue (17., öngól), Jesé (57.), Di María (73.)

A hazaiaknál még mindig nem játszott a lábadozó Gareth Bale, de talán ez volt a szerencse, mert ez idő szerint a fiatal Jesé a Madrid egyik legjobbja, gólt is lőtt. A vendégeknél Diego Ribas kezdett, és a felgyógyult Arda Turan is játszott – de minek...

A két csapat nem volt egy súlycsoportban. Pepe lepattanó lövése jelentette a vetezetést a Madridnak (Insue beleért a labdába, öngólnak könyvelték el), Jesé lőtte a másodikat Courtois hasa alatt, Di María a harmadikat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.