Magyar sajátosság: kapusok helyzetben

A Salzburg 3-0-s előnyről, a Genk 0-0-ról várja a visszavágót az Európa-ligában.

NM
2014. 02. 27. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt heti első meccsek szenzációját éppen a Salzburg okozta az Ajax otthonában aratott 3-0-s győzelemmel, ami után a visszavágó már csak formaságnak ígérkezik. Elegendő arra utalnunk, hogy a sorozat történetében még egy csapat sem fordított ekkora hátrányból. Az Internazionale tavaly a nyolcaddöntőben hazai pályán 4-1-re megverte a Tottenhamet, de ez is kevés volt a továbbjutáshoz, mert Londonban 3-0-ra kikapott.

A belga Genk sorozatban a második kiírásban zárta veretlenül a csoportkört, tavaly ugyanezen a fokon, a legjobb tizenhat közé jutásért a VfB Stuttgart ellenében esett ki. Érdekesség, hogy a csapat a Bajnokok Ligája 2002/03-as és a 2011/12-es idényében is továbbjutott csoportjából, ám az első tavaszi győzelme még várat magára.

A múlt héten edzőváltáson esett át a Genk. A vezetők nyilván nem az Európa-liga-szerepléssel voltak elégedetlenek, hanem a bajnokival: a csapat az ötvenszázalékosnál alig jobb mérleggel a hatodik helyen áll. Ami persze még éppen értékes pozíció, mert Belgiumban az első hat helyezett jut be a rájátszásba. Köteles biztos pont a csapatban, sérüléséből felépülve egyből visszafoglalta a helyét a kapuban.

Az Európa-liga sztáralakulatai közül a Juventus – amelynek stadionjában rendezik majd a sorozat döntőjét – kétgólos előnnyel lép pályára a török Trabzonspor otthonában, a Tottenham Hotspurnek 1-0-s hátrányt kellene ledolgoznia hazai pályán az ukrán Dnyipro ellenében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.