Mandzukic-show, Bayern-gála a Német Kupában

Mario Mandzukic újólag bizonyította, helye van még ebben a Bayernben is. Sokkolta a ’Lautern a Leverkusent.

Ch. Gáll András
2014. 02. 13. 5:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bayern–Kaiserslautern, Dortmund–Wolfsburg elődöntők lesznek a Német Kupában.

Ebből kikövetkeztethető, hogy a három szerdai negyeddöntő közül az egyiken vaskos meglepetés született:a Bundesliga II.-ben szereplő Kaiserslautern Leverkusenben felülmúlta a bajnoki tabella második helyezettjét, a Bayert. A gólt a hosszabbítás 24. percében, azaz a 11. percben Jenssen szerezte Idrissou passzából, ezzel halotti csöndbe borítva a BayArena 25 ezer nézőjét. (Idrissou már a 98. percben büntetőt hibázott...)

A Bayern Hamburgban lépett pályára, és 5-0-lal intézte el a HSV-t. Mario Mandzukic három opportunista gólt szerzett, igencsak helye van a horvátnak még ebben a mesebeli futballt játszó csodacsapatban is. Dante megint gólt fejelt, és Robben is eredményes volt.  Pep Guardiola ezúttal így állította fel csapatát: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba – Lahm – Kroos – Robben, Thiago, Götze – Mandzukic. Csereként Javi Martínez, Shaqiri és a sérüléséből felépülő Schweinsteiger is szóhoz jutott.

Német Kupa, negyeddöntők (a Dortmund kedden biztosította helyén az elődöntőben):

Hamburg–Bayern München 0-5

Bayer Leverkusen–Kaiserslautern 0-1 (hosszabbításban)

Hoffenheim–Wolfsburg 2-3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.