Maradona megőrjítette Nápolyt – A király visszatér

Maradona megnézte San Paolóban a Napoli–Roma Olasz Kupa-elődöntőt, a rajongók odavoltak egykori kedvencükért.

Ch. Gáll András
2014. 02. 13. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges élményben volt része annak a Napoli-szurkolónak, aki szerda este bejutott a San Paolo-stadionba, a Roma elleni Olasz Kupa-elődöntő-visszavágóra. Találkozhattak Diego Maradonával, Nápoly királyával, akivel a klub története két bajnoki címét szerezte 1987-ben és 1990-ben.

A Pibe de Orót, az idestova 53 éves Aranyfiút alig lehetett becsempészni a stadionba, a rajongók szinte agyonszerették bálványukat, aki éppen jókor érkezett meg, akkor, amikor Higuaín berúgta a második gólt a 48. percben.

Íme, a megérkezés felemelő pillanatai...

...és így fogadta honfitársa, Gonzalo Higuaín gólját:

A második félidőt Aurelio Di Laurentiis klubelnökkel nézte végig, örömmámorban úszva, hiszen 3-0-ra győzött a Napoli, és 5-3-as összesítéssel bejutott a kupadöntőbe, ahol a Fiorentina lesz az ellenfele.

Érkezik az újabb Maradona-bébi

Maradona kilenc év elteltével járt újra egykori sikerei színhelyén, legutóbb 2005-ben volt a San Paolóban, Ciro Ferrara búcsúmérkőzésén.

Most izgalmas hírek várták Olaszországban: ex-barátnője, Veronica Ojeda bejelentette, hogy fiúgyermeket vár tőle – a másodikat. Diego Fernando, első közös gyermekük tavaly februárban született...

Olasz Kupa-elődöntő-visszavágó:

Napoli–Roma 3-0 (összesítésben 5-3)

G.: Callejón (33.), Higuaín (48.), Jorginho (51.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.