Martino csak nézte, ahogy verik a Barcát

A Real Sociedad vendégeként 3-1-re kikaptak a katalánok. A Real Madrid 3-0-ra nyert az Elche ellen.

2014. 02. 22. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Messi és Neymar is ott volt a Barcelona kezdőcsapatában, ami ebben az idényben ritkán fordul elő, hol az előbbi sérült, hol az utóbbi betegeskedik. Xavit, Fabregast, Dani Alvest, Alexis Sanchezt, Mascheranót viszont kihagyta Tata Martino. Aki a második félidőre magát is „lecserélte”. A vendégek vezetőedzőjét az öltözőbe menet kiállította a játékvezető, a mester a második játékrészt a lelátóról figyelte. Martino persze reklamált, de hogy mit mondott, azt nem tudjuk. Nyilván nem Cervantes-díjra érdemes szavakkal fordult a bíróhoz.

Ekkor, bár nem játszott jól, még nem volt bajban a Barcelona. Song ugyan a 32. percben öngóllal lepte meg Valdést, négy perccel később Messi igazi barcás összjáték végén egyenlített, 1-1.

A második félidő elején a San Sebastian-i gárda öt percen belül kétszer is betalált, előbb Griezmann (54.), majd Zurutuza (58.) révén. Ezután rohamozott a Barca, de ebben nem volt átütőerő, hátul pedig Piqué rémisztő hibákat követett el.

Összességében megérdemelten győzött a Sociedad, amely a kupa elődöntőjében 3-1-es összesítéssel maradt alul a katalánokkal szemben. Ismét szögbe lépett tehát a Barcelona. Februárban immár másodszor, hiszen a hónap első napján a Valencia nyert 3-2-re a Camp Noúban.

Ezzel Messiék leszorultak az első helyről, hiszen a Real Madrid az eltiltását töltő Ronaldo nélkül is simán, 3-0-ra verte az Elchét. A nagy trióból az Atlético vasárnap játszik Pamplonában az Osasunával.

Spanyolország, 25. forduló:
Valladolid – Levante 1-1
Real Madrid – Elche 3-0
Celta de Vigo – Getafe 1-1
Real Sociedad – Barcelona 3-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.