Matyi jövőre is NB I-et ígér

Továbbra is bizonytalan a pécsi futballklub anyagi helyzete, de a tulajdonos magabiztos.

GB
2014. 02. 12. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matyi Dezső, a PMFC profi labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa a klub székházában rendezett szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, megtalálja a megoldást a pécsi labdarúgás helyzetére, a csapat befejezi a bajnokságot az élvonalban, s jövőre is az NB I-ben fog indulni.

Hozzátette, nem biztos abban, hogy az önkormányzat képes lenne erre a feladatra. Ezzel szóban is megerősítette, amit korábban nyílt levélben közölt, azaz, hogy nem kér a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek a PMFC Sport Kft. többségi tulajdonának megvásárlásáról tett ajánlatából.

A komoly pénzügyi gondokkal küzdő klub érdekes módon a törökországi Belekben volt edzőtáborozni, hétfőn értek haza.

Ismert, Matyi Dezső, a PMFC-Matias többségi tulajdonosa december 27-én azt nyilatkozta, hogy nem finanszírozza tovább a pécsi futballklubot. Később elutasította a város tulajdonában lévő Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. által tett egyeurós vételi ajánlatot is, így patthelyzet alakult ki a klub jövőjét illetően. Ha kíváncsi a részletekre, kattintson cikkünkre!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.