Mátyus nem mer kritizálni, de van véleménye

Mátyus János szerint a csapat Thomas Doll irányításával mást fog játszani, mint Moniz alatt.

TK
2014. 02. 26. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az eddig látottak alapján tavasszal a Ferencváros kicsit mást fog játszani, mint Moniz edzősködése alatt. Volt válogatott védőjátékosként számomra szimpatikus, hogy Thomas Doll a védekezés megszervezésére nagyobb hangsúlyt fektet elődjénél, ez látható volt az edzőmeccseiken. Moniz fanatizmusa remek dolog volt, amennyiben Doll ehhez hozzáteszi a védekezés energiáit, akkor erős tavasza lesz a Fradinak. A hátsó alakzattal kapcsolatban egyetlen dolog zavar: nem hiszem, hogy a bosnyák Besicnek a jobboldali szélsőhátvéd posztja a legjobb hely. Nem mernék kritizálni, de szerintem ő a pálya közepén, tengelyében hasznosabb” – mondta Mátyus János.

A korábbi válogatott védő a nemzeti csapatra is kitért: „Nagyon tetszik Pintér Attila szövetségi kapitány sorsolás utáni megnyilvánulása arról, hogy magunknak kell megfelelően felkészülni az Eb-selejtezőkre az ellenfelektől függetlenül. A válogatott jó kezekben van, kis szerencsével odaérhetünk továbbjutó helyre, ha a sorsdöntő meccseken – ezekből lesz vagy hat – figyelmesen koncentrálunk. Nemcsak a sorsolás eredménye miatt látok reményt, hanem a kapitány hozzáállása miatt is.”

Mátyus szót ejtett arról is, miért tér vissza játékosként a pályára tavasszal bajnokikon a BLSZ I-ben az FFC (a Ferencváros Torna Club BLASZ I-ben szereplő szurkolói csapata – szerk.) színeiben: „Megkerestek a fiúk, ez a csapat a teljes ferencvárosi szurkolótábor reprezentánsa, én pedig nagyon sokat köszönhetek nekik szeretetben, megbecsülésben – most megpróbálhatok ebből valamit visszaadni. Elsőre furcsának tűnt több év kihagyás után újra bajnoki meccseken játszani, de miért ne. Én nem annyira a pályán, mint inkább a tanácsaimmal, jelenlétemmel tudok majd segíteni az FFC-nek, amely eddigi sikertörténete után először került most kátyúba. Nem vagyok most 90 perces játékos, az biztos. A játékot csak tavasz végéig vállaltam, beugró vagyok, szó sem lehet jövőre semmiféle folytatásról. Már nem Mátyus János válogatott labdarúgó vagyok, én már a 40 éves Mátyus János vagyok.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.