Még mindig nem pörögnek az orosz hokisok

A házigazda gyenge kezdés után 4-0-ra verte a végére elfáradó Norvégiát a nyolc közé jutásért.

NM
2014. 02. 18. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem szárnyalnak az oroszok: megverték a norvégokat, de messze nem sziporkáztak. Az első harmadban képtelenek voltak bevenni Lars Haugen kapuját, csak a 25. percben szerezték meg a vezetést Radulov révén – csúnya potyagól volt. A 38. percben Kovalcsuk kihasznált egy emberelőnyt, a 2-0-s vezetés birtokában az oroszok hosszú távú gyorskorcsolyázós tempóra váltottak. A norvégok a végén kitámadtak, amit Radulov, majd Taraszenko megbüntetett, így lett 4-0 a vége.

Szerdán a finnek ellen a negyeddöntőben ennél sokkal több kell Ovecskinéktól.

E meccs és persze az ezt megelőző szlovén-osztrák lazán a magyar hokival is kapcsolatba hozható. A 2002-es divízió I-es világbajnokságon Székesfehérváron Szuper Levente eszelős bravúrjaival még 3-1-re vertük a norvégokat, s a 2005-ös vb-n is 2-2-t játszottunk velük. Debrecenben ők jutottak fel, s azóta nem is estek ki az elitből.

A szlovének is történetük legnagyobb bravúrját érték el az osztrákok 4-0-s legyőzésével. Még világbajnokságon sem jutottak soha a legjobb nyolc közé, most pedig készülhetnek a negyeddöntőre.

Hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy a magyar jégkorong döbbenetes fejlődésen ment keresztül az elmúlt másfél évtizedben – ami igaz is –, de ismerjük be, van, ahol még ennél is nagyobb a tempó.

A nyolc közé jutásért:
Szlovénia – Ausztria 4-0
Oroszország – Norvégia 4-0
Csehország – Szlovákia 5-3
Svájc – Lettország 1-3

A szerdai negyeddöntőben:
Svédország–Szlovénia (11.00)
Kanada–Lettország (18.00)
Finnország–Oroszország (13.30)
Egyesült Államok–Csehország (18.00)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.