Meglopták a nagymestert

Számítógépén tárolt elemzései nélkül Almási Zoltán az Európa-bajnokságon sem tud indulni.

2014. 02. 04. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ellopták két laptopomat! Rajtuk számomra nélkülözhetetlen és pótolhatatlan sakkanyagokkal, segítsetek megtalálni! Amennyiben nem tudom őket visszaszerezni, a március elsején kezdődő egyéni Eb-indulásom is nagy veszélybe kerül. Kérnék szépen mindenkit, hogy ossza meg a hírt!” – fogalmazta meg kétségbeesett üzenetét Almási nagymester.

A lopás körülményeiről így számolt be: „Ma kora délután 12.40 és 12.50 között a Bajcsy Zsilinszky utca 65. szám alatt parkoltam (pénzváltónál). Előtte 5 méterrel álltam meg, rányomtam a zár gombra, beszaladtam egy, maximum másfél percre, aztán kijöttem. 15 perc múlva ismét megálltam, kinyitottam a csomagtartót, de már üres volt. Az autó, amiből elvitték, egy Renault Clio 1,5 dci, lila színű, ha esetleg tud valaki infóval szolgálni az említett időpontban.”

Egy sakkozó esetében körülbelül akkora csapás, ha eltűnnek az elemzései, mintha egy kutató a Nobel-díjra érdemes felfedezésének a teljes dokumentációját veszítené el. A sakktörténet több olyan nagymestert feljegyzett, aki hasonlóan járt – mindegyikük karrierje évekre megtört. Reméljük, Almási Zoltán nem tartozik majd közéjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.