Megvan a Clásico, döntős a Barcelona is a kupában

Szenzációs mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott az Anoetában a Barca, és bejutott a Király-kupa döntőjébe.

Ch. Gáll András
2014. 02. 13. 4:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lionel Messi gyorsan eldöntötte a továbbjutás kérdését a Király-kupa második elődöntőjének visszavágóján, Antoine Griezmann egyenlítése a hajrában már nem osztott, nem szorzott. Nagyszerűen futballozott a Real Sociedad, pechjére az idény legjobb Barcájával találta magát szemben. Messi és Iniesta újra régi fényében csillog.

Messi góljával befogta Telmo Zarrát, a Bilbao 2006-ban, 85 éves korában elhunyt legendás csatárát, most mindkettejüknek 335 góljuk van valamennyi sorozatot beleszámítva. Csakhogy Messi mindössze 26 éves, rengeteg ideje van még góljai számát szaporítani. A Bolha különben góljától eltekintve is elemében volt, csillogott-villogott a pályán. Íme, a meccs két gólja:

Érdemes megfigyelni, ahogy Messi a kezdőkörben labdát szerez, majd négy védő között kapura tör – a kapus csak beleütni tud a labdába...

A szövetség döntése értelmében a valenciai Mestalla-stadionban lesz a Real Madrid–Barcelona-kupadöntő, április 19-én, nagyszombaton. Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a két csapat találkozik a Király Kupa döntőjében, eddig 3-3 az állás a két óriás között.

2011. április 20-án emlékezetes döntőt játszott egymással ugyancsak a Mestallában a Real és a Barca, akkor Ronaldo fejesgóljával a Madrid a Mourinho-éra első trófeáját szerezte meg...

Király kupa-elődöntő-visszavágó:

Real Sociedad–Barcelona 1-1 (összesítésben 1-3)

G.: Griezmann (87.), ill. Messi (27.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.