Messi a futball Napóleonja, Manchester is elesett

A Bolha Európa 14 országának 21 városában szerzett már gólt a BL-ben, újabb hódítása Manchester.

Ch. Gáll András
2014. 02. 20. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi Manchester City – Barcelona BL-nyolcaddöntő előtt világgá kürtölték a hírügynökségek, hogy Lionel Messi még sohasem tudott gólt szerezni Manchesterben, s eddigi négy angliai BL-mecsén – leszámítva a Wembley-ben játszott finálét – még sohasem talált a hálóba. Mintha fóbiája lenne a futball őshazájában.

Nos, most már Manchester is kipipálva, hiszen Messi tizenegyesgólja törte meg a Cityt az Etihad Stadionban.

A kis argentin BL-gólgyűjteménye szinte páratlan. Immár Európa 14 országának 21 városában talált a hálóba, összesen 66 alkalommal, amelynél csak Raúl González, a Real Madrid egykori csillaga szerzett többet, 71-et. Igaz, ehhez 144 mérkőzésre volt szüksége, Messinek a 66-hoz csupán 83-ra. Raúl mecsenkénti gólátlaga 0,49, a Barcelona ikonjáé 0,79.

Messi Napóleon nyomdokain

Szóval Messi hódító hadjárata jól halad, megilleti őt a futball Napóleonja jelző. Nagy valószínűséggel még idén letaszítja Raúlt az élről, hiszen a City elleni visszavágó még hátravan, s mérget lehet venni rá, hogy a negyeddöntő két mérkőzése is. Ami meg utána jön, nos további három összecsapás sem kizárható

Messi első Bajnokok Ligája-gólját 2005. november 2-án a Camp Nouban lőtte, a Barcelona – Panathinaikosz mérkőzésen, amelyet 5-0-ra nyertek meg a katalánok. Egy kis esernyő is cifrázza a gólt, amelyben azért a görög védők és Messi szemfülessége is szerepet játszott. Nézzük csak:

A 66 BL-gólnak több mint a fele, 36 a Camp Nouban született, de ezen nem is kell csodálkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.