Messi duplájával szétszedte a Rayót a Barca

Álomszerűen futballozott a Rayo ellen a Barca, Messi két gólt rúgott, Adriano, Alexis, Pedro és Neymar egyet.

Ch. Gáll András
2014. 02. 15. 21:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tartja a lépést egymással a Barcelona és az Atlético Madrid, ketten együtt kilenc gólt szereztek szombaton, és egyet sem kaptak. Az éllovas trió harmadik tagja, a Real Madrid vasárnap játszik a városi derbin a Getaféval, 17 órakor.

Messi úgy játszik, mint fénykorában

A Barca parádézott, a csatársor mind a négy tagja rúgott gólt: Messi kettőt, Pedro, Alexis és a csereként beálló, sérüléséből egy hónap után visszatérő Neymar egyet-egyet. Messi első gólja,egy „vaselina”, azaz emelés és Neymar hálószaggató 25 méteres bombája kiemelkedett a többi közül.

Messi második góljával eggyel megelőzte a 227 gólos Alfredo Di Stéfanót a spanyol élvonal örök-góllövőlistáján, és beérte a realos Raúlt (228), és már csak a 2005-ben elhunyt Telmo Zarra (251), valamint Hugo Sánchez (234) áll előtte.

Kedden Manchesterben a Cityvel játszik BL-nyolcaddöntőt a Barca, nem rosszak az előjelek...

 

Primera División, 24. forduló

Elche–Osasuna 0-0

Atlético Madrid–Valladolid 3-0

G.: Raúl García (3.), Diego Costa (5.), Godín (74.)

Levante–Almería 1-0

Barcelona–Rayo Vallecano 6-0

G.: Adriano (2.), Messi (36., 68.), Alexis (52.), Pedro (56.), Neymar (89.)

Villarreal–Celta Vigo 0-2

G.: Orellana (83.),Nolito (90.)

A meccs az utolsó percekben félbeszakadt, mert könnygázgránátot hajítottak a játéktérre. A bíró lefújta a mérkőzést,de a pályán született eredmény az érvényes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.