Messi törli Di Stéfanóékat a csúcslistákról

A magára találó argentin fenomén a héten átírhatja a spanyol futball örökös rekordlistáit.

Ch. Gáll András
2014. 02. 11. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lionel Messi vasárnapi, sevillai feltámadása és két remekbe szabott gólja az andalúz ítéletidőben beindította a spanyol futballhistorikusok fantáziáját. Kiderült, a Barcelona ördöngös Bolhája közvetlen közelébe került néhány történelmi rekord megdöntésének.

A spanyol klubfutball abszolút gólrekordere a legendás Telmo Zarra, az Athletic Bilbao 2006-ban, 85 éves korában elhunyt centere. Zarra 354 mérkőzésen 335 gólt szerzett a baszkok színeiben, Messi jelenleg 334 gólnál tart, igaz, hogy ehhez kicsit több, 404 mérkőzés kellett neki, valamennyi a Barcelona mezében. Ez azt jelenti, hogy már szerdán, az Anoetában, a Real Sociedad elleni Király-kupa-elődöntő visszavágóján befoghatja, sőt akár meg is előzheti a baszk legendát.

A Bolha már az idény elején lehagyta a 323 gólos Raúlt, a Real Madrid ikonját, aki 741 mérkőzésen halmozta fel a fenti gólmennyiséget.

Ami a kizárólag a bajnoki találkozókon elért gólokat illeti, itt is Zarra az éllovas 251 góllal (277 meccsen), Hugo Sáncheznek (Atlético, Real Madrid) 234 gólja van (347 meccsen), Raúlnak 228 (550 mérkőzésen), Alfredo Di Stéfanónak 227/329, Messinek 226, aminek eléréséhez 262 bajnoki meccsre volt szüksége a kis argentinnak.

Summa summarum: Messi szerdán abszolút spanyolországi gólrekorder lehet, a hét végén, a Rayo Vallecano ellen pedig feljöhet a spanyol bajnoki góllista negyedik, esetleg harmadik helyére, amihez csak egy, illetve két gólra lenne szüksége.

S mivel Messi csak négy és fél hónap múlva, a brazíliai világbajnokság idején ünnepli 27. születésnapját, az idő határozottan neki dolgozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.