Mindenki imádja Ronaldót

Julian Draxler, a Schalke tehetsége szerint hazudik, aki azt állítja, nem csodálja a Real Madrid aranylabdását.

NM
2014. 02. 25. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ki az, aki nem szereti Ronaldót?” – kérdezett vissza a fiatal támadó, amikor a Der Westen lap riportere azt vetette a szemére, miért áll be ő is a portugál aranylabdás hódolói közé. „Jelenleg ő a földkerekség legjobb labdarúgója, miért ne csodálnám őt?”

Majd így indokolta rajongását: „A Real Madridban világklasszis játékosok egész sora játszik, Ronaldo azonban közülük is kiemelkedik. Példaértékű, hogy mennyire elszánt. 2008-ban nyerte el először az Aranylabdát, de egy percre sem eresztett le, amíg másodszor is meg nem kapta.”

Szalai Ádám csapattársa az interjúban felhívta a figyelmet arra is, hogy a Schalke ebben az évben még veretlen, s ugyanúgy meglepheti a Real Madridot, ahogy azt tavaly a Dortmund tette.

„Senki sem várja el tőlünk, hogy lejátsszuk a Madridot a pályáról, olyan eredményt igenis illik elérnünk, amivel marad esélyünk a továbbjutás kivívására a visszavágón. Ha a Dortmundnak tavaly a Real, három éve pedig az Internazionale ellen sikerült ez a bravúr, akkor nekünk miért ne sikerülhetne?”

A Schalke és a Real Madrid között Raúl a kapocs, aki a spanyol fővárostól elköszönve két idényt lehúzott a gelsenkircheni együttesnél. Draxler szerint Raúl inkább a Madridnak szurkol.

„Barátok lettünk. Ami nem azt jelenti, hogy minden este jó éjszakát kívánunk egymásnak, de olyan alkalmakkor, mint például a BL-sorsolás, fölhívjuk egymást. Azt gondolom, kicsit belehal ebbe a párosításba. Szeretett a Schalkéban futballozni, de a szívében mégis nagyobb helye van a Madridnak.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.