„Minőségi játékosokat” igazolt az Újpest

Öt új idegenlégióssal készül a labdarúgó NB I jövő heti folytatására az Újpest FC.

TK
2014. 02. 21. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nebojsa Vignjevic vezetőedző azt mondta: sajnos kissé későn érkeztek a játékosok, csak az átigazolási időszak végén sikerült megállapodni velük, ugyanakkor ilyen rövid idő alatt is megmutatták, hogy erősségei lehetnek a csapatnak. „Úgy gondolom, összességében az edzőtábor és a felkészülés jól sikerült, az új futballistákkal pedig sikeresebb csapatot tudunk majd építeni” – fogalmazott a szerb szakember.

A tréner kitért a magyar labdarúgó-válogatott összetartásaira is. Amint jelezte, mindenképpen szeretné segíteni Pintér Attila kapitány munkáját, ugyanakkor azt is meg kell értenie a szövetségnek, nem akarja, hogy például egyik legjobb játékosa, Simon Krisztián egy ilyen tréning után sérülten térjen vissza a csapatához.

Roderick Duchatelet elnök a gárda céljairól megjegyezte, korábban voltak problémák az együttesnél, s ez meggátolta a csapatot abban, hogy azt a teljesítményt tudja nyújtani, amit a szurkolók is elvárnak. „Úgy gondolom, most minőségi futballistákat igazoltunk, s velük sikerülhet pótolni a hiányosságainkat, és akár még a Magyar Kupát is megnyerhetjük” – jelentette ki az elnök.

A 23 éves Jonathan Heris 106 belga másodosztályú bajnoki mérkőzéssel a háta mögött választotta a lila-fehéreket, a szenegáli páros, a támadó Elhadji Badiane Sidibe, valamint a belső védő Lansana Sagna pedig a Racing Club de Dakartól érkezett a klubhoz. Utóbbi futballista korábban az FC Porto utánpótláscsapataiban is lehetőséget kapott. A 19. születésnapját hétfőn ünneplő Nebojsa Kosovic a belga Standard Liege együttesétől kölcsönbe került a csapathoz: a montenegrói U21-es válogatott középpályás korábban a Vojvodinánál egy évig együtt dolgozott a lila-fehérek jelenlegi vezetőedzőjével. Szintén kölcsönbe került a Szusza Ferenc Stadionba a kolumbiai Darwin Andrade, a 23 éves védő ugyancsak Belgiumból érkezett.

Az Újpest 17 fordulót követően öt győzelemmel, hat vereséggel és hat döntetlennel 21 ponttal a tabella tizedik helyen áll a bajnokságban. A gárda jövő szombaton a Budapest Honvéd otthonában játssza idei első mérkőzését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.