Mourinho gyilkos riposztja a lúzer Wengernek

Senki sem teszi jól, ha kóstolgatja José Mourinhót. Akkora sallert kap tőle, mint most Arsene Wenger.

Ch. Gáll András
2014. 02. 15. 5:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho sohasem hátrált meg, ha úgy érezte, packáznak vele. Sőt, sokkal inkább kereste, semmint kerülte a konfliktusokat edző kollégáival. Egyik kedvenc „áldozata” Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

Wenger pénteken kijelentette, hogy a Premier League bajnoki címét a Chelsea csak elveszítheti, és a Kékek a kiemelkedő favoritok. S ha valaki (természetesen Mourinho, a Chelsea menedzsere ) arról beszél, hogy csapata nem esélyes, akkor azt csakis a kudarctól való félelmében teszi.

(Tudni kell, hogy Mourinho többször is kicsi lovacskának nevezete a Chelsea-t a bajnoki címért folyó versenyben az olyan „telivérek” mellett, mint a Manchester City és az Arsenal.)

Nosza, több se kellett a megszólított portugálnak, s azonnal visszaadta a kölcsönt, de kamatostól.

„Wenger specialista. A kudarcban. Nem úgy, mint én. – Majd folytatta – Hogyha igaza van, és tényleg félek a kudarctól, akkor az azért van, mert még nagyon volt részem benne. Igen, igaza van. Lehet, hogy tényleg nem szoktam hozzá a vereségekhez.”

„Az a helyzet, hogy Wenger a kudarc specialistája. Nyolc év trófea nélkül az Arsenallal hm , hogyha ez velem megtörtént volna a Chelsea-nél, elbujdostam volna. Elmegyek Londonból, és soha vissza sem jövök.”

Szombaton mindenesetre kemény próba vár Mourinhóra és a Chelsea-re, este negyed hétkor a Manchester City otthonában játszik az FA-kupa ötödik fordulójában. Tizenkét napja a londoniak remek játékkal 1-0-ra legyőzték a Cityt idegenben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.