Mourinho lovacskái az élre galoppoztak

Eden Hazard mesés mesterhármasa egy bimbózó világsztár szédületes pályafutásának újabb jeles állomása.

Ch. Gáll András
2014. 02. 08. 22:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a minap a futballtörténelem legfölényesebb 1-0-s győzelmét aratta a Chelsea a Manchester City felett, José Mourinho, a nagy manipulátor azt találta mondani, hogy ők csak egy kis lovacska a bajnoki címért versenyt futó telivérek (értsd: Manchester City, Arsenal) mellett. Ezt persze senki sem vette komolyan.

Az meglepte a szakembereket, hogy röpke két forduló leforgása alatt az élre ugranak a harmadik helyről a Kékek. Ehhez persze nem volt elegendő a City és szombaton a Newcastle legyőzése, kellett az Arsenal katasztrofális zakója a Liverpooltól és a megzavarodott City gól nélküli döntetlenje a Norwich otthonában.

A Szarkák elleni 3-0 – és egyben a 25. forduló – hőse egyértelműen Eden Hazard. A 23 éves belga szélső középpályás két káprázatos gólt rúgott, plusz egy tizenegyest értékesített, amit alighanem ajándékba kapott Mourinhotól, hogy meglegyen élete második, s Angliában első mesterhármasa.

A második gólt látva tátva marad az ember szája. Ahogy kibontakozott a szélvészgyors kontra David Luiztól Hazard-ig, fűszerezve Eto’o mesés sarkazásával, s végül a belga lövésével – nos, ilyen lehet egy oktatófilm egy lefordulásról.

Hazard-nak most tizennégy gólja van a szezonban, ebből tizenkettő a Premier League-ben, az utolsó nyolc fordulóban hat gólt szerzett. A Chelsea csatársoránál csak a védelme jobb: az utolsó tizenegy meccsén összesen két gólt engedett be Petr Cech.

A mérkőzés utáni sajtóértekezleten persze megkérdezték Mourinhot, vajon még mindig „outsidernek” tartja-e a csapatát. „Jól játszunk, néhány játékosom remek formába lendült, és egyelőre jönnek az eredmények is. Most mi vezetjük a tabellát, és ezt nem leplezhetjük. De amúgy semmi sem változott” – mondta.

És még mindig csak kis lovacskák a telivérek között?

„Most már itt az ideje, hogy megöljük a lovakat” – hangzott a válasz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.