Mourinho oktatta Pellegrinit

Jókora meglepetés a Chelsea sikere az Etihad Stadiumban, José Mourinho taktikája meglepte Manuel Pellegrinit.

Ch. Gáll András
2014. 02. 03. 20:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újólag bebizonyosodott, hogy José Mourinhónak nincs párja, ha taktikai csatáról van szó. Hiába ontotta a gólokat a Manchester City labdarúgócsapata ebben a Premier League-szezonban, a Különleges különlegesen jól rakta össze csapatát a hétfői szuperrangadóra. David Luiz és Matics megfékezte a manchesteri rohamokat a középpályán, s még az a húzás is bejött a portugálnak, hogy kihagyta kedvencét, Oscart, s helyette Wilian irányított.

A 32. percben úgy szerezte meg a vezetést a Chelsea, hogy Ramires lövése kivágódott Kompanyról, de érkezett Ivanovics, és a jobb sarokba bombázott.

Az 53. percben Matics hatalmas ballábas rakétával a két kapufa találkozását találta telibe.

A második félidőben szorongatott a City, de eredménytelenül, habár David Silva egy ízben majdnem bevette Petr Cech hálóját.

Összességében ez a meccs is belépett a Mourinho-klasszikusok sorába. Győzelmével a Chelsea utolérte a Cityt, és csupán két pont a hátránya az Arsenallal szemben.

A mezőny legjobbja Eden Hazard volt, a Chelsea gólján kívül három kapufát is lőtt, és megszakította a City hazai veretlenségi sorozatát – sőt, eddig a találkozóig még pontot sem vesztett Pellegrini legénysége.

Most viszont mindjárt hármat.

 

Premier League, 24. forduló

Manchester City–Chelsea 0-1 (0-1)

G.: Ivanovics 32.

Manchester City: Hart – Zabaleta, Nasztaszics, Kompany, Kolarov – Navas, Demichelis, Yaya Touré, Silva – Negredo (Jovetic, 57.), Dzeko.

Chelsea: Cech – Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta – David Luiz, Matics – Ramires, Wilian (Mikel Obi, 92.), Hazard (Ba, 94.) – Eto\'o (Oscar, 83.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.