Moyes vállalja a felelősséget az MU leégéséért

Újabb nagy pofont kapott a Manchester United, a BL-nyolcaddöntőben 2-0-s vereséget szenvedett az Olimpiakosztól.

2014. 02. 26. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beigazolódott a jóslatunk, azzal az erővel, ahogy a Premier League-ben kikapott a Swansea-től, az Olimpiakosz otthonából is vereséggel távozhat a Manchester United. A 2-0-s zakó ráadásul nem kisiklott eredmény, a görögök rászolgáltak a győzelemre, Domingúez és Campbell révén rúgtak két szép gólt, a United játékosai pedig fásultan, unottan poroszkáltak a pályán. Többet birtokolták a labdát (55:45 arányban), de a mezőnyfölény teljesen meddő volt.

A sokat bírált vezetőedző, David Moyes magára vállalta a felelősséget:

– Ilyen rosszul még nem játszottunk az európai porondon, nem érdemeltük meg, hogy bármit is elérjünk. Meg vagyok döbbenve, nem láttam azt a teljesítményt a csapatomtól, ami elvárható lenne. Vállalom a felelősséget, ennél jobban kell játszanunk. A játékosok kutyául érzik magukat. Nem vállaltunk elég áldozatot a gólszerzés érdekében. Az Olimpiakosz otthon nagyon eredményes, szóval nem volt váratlan a jó teljesítménye. Nem voltam egy hullámhosszon a játékosokkal. Azért dolgozunk a következő hetekben, hogy ezt rendbe hozzuk. Igen, a játékosok rosszul érzik magukat, tisztában vannak azzal, milyen gyenge teljesítményt nyújtottak. Az egyetlen jó dolog, hogy hátravan még a visszavágó. Az Old Traffordon nagy előadásokat láthattunk már, remélhetőleg valami hasonlóban lesz részünk. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megfordítsuk a párharcot a 2-0-s hátrányból.

A másik oldalon, Míchel természetesen repesett az örömtől, ám sok nagy csatát megélt profiként igyekezett higgadtságot erőltetni magára:

– Különleges érzés úgy megverni egy olyan neves csapatot, mint a Manchester United, ahogy mi tettük. Képtelen vagyok leplezni a boldogságomat. Büszke vagyok a játékosaimra. Nagy pillanat ez az életünkben. De már most előre kell tekintenünk a visszavágóra. Teljesen más mérkőzésre számítok az Old Traffordon. Másként fog játszani a United, s mi tiszteljük az ellenfelünket. Téved, aki azt gondolja, hogy a 2-0-s előny elég a továbbjutás kivívásához. Nem, a 2-0 nem elég, nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy továbbjussunk és történelmet írjunk.

Ezek a legfrissebb reakciók. Ám aligha zárhatjuk le ennyivel a Manchester United újabb kudarcát. Nyilván a klub vezetőinek a fejében is motoszkál a kínzó kérdés: mennyi esélyt adjanak még David Moyesnak. Egyelőre nem érkezett ilyen értelmű hír, de nem lenne meglepő, ha most telt volna be a pohár.

Olimpiakosz (görög) – Manchester United (angol) 2-0 (1-0)
gól: Dominguez (38.), Campbell (55.)

Zenit (orosz) – Borussia Dortmund (német) 2-4 (0-2)
gól: Satov (57.), Hulk (69., 11-esből), illetve Mhitarjan (4.), Reus (5.), Lewandowski (61., 71.)

Múlt héten játszották:

AC Milan (olasz) – Atlético Madrid (spanyol) 0-1
Arsenal (angol) – Bayern München (német) 0-2
Manchester City (angol) – FC Barcelona (spanyol) 0-2
Bayer Leverkusen (német) – Paris Saint-Germain (francia) 0-4

Szerdán játsszák:

Galatasaray (török) – Chelsea (angol) 20.45
Schalke 04 (német) – Real Madrid (spanyol) 20.45

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.