Münchenben nem csak a két Mario varázsolt

Gólzáporos Bayern-siker, Huszti gólpasszokkal és sárga lappal vétette észre magát, Szalai a padon ragadt

Deák Zsigmond
2014. 02. 02. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német futballbajnokságban a 19. fordulóra került sor a hétvégén, pontosabban a legutóbbi ezüstérmes, most harmadik helyen álló Dortmund még pénteken legyűrte a sereghajtó Braunschweiget. Szombaton két honfitársunknak lett volna jelenése, ám a holland Klaas-Jan Huntelaar visszatérésével Szalai Ádám újra a kispadon ragadt, így nélküle gyűrte le a négy forduló óta veretlen, immár negyedik helyezett Schalke a Wolfsburgot. A másik bundesligás magyar, Huszti Szabolcs viszont tevékenyen vette ki részét a Hannover sikeréből, hiszen balról és jobbról, ballal és jobbal is gólpasszt érő beívelést küldött középre az egykor Zalaegerszegen is szerepelt lett Artoms Rudnevsnek, illetve a Manchester Unitedot megjárt szenegáli Mame Biram Dioufnak. Sőt, még sárga lapot is kapott, mert hajrábeli cseréjekor túl lassan ballagott le a pályáról Bastian Dankert játékvezető szerint.

A 19. kör zárásaként a címvédő, listavezető Bayern München a Frankfurtot fogadta azzal a céllal, hogy megtartsa 13 pontos előnyét. Kezdetben két Mario varázsolt, a horvát Mandzukic passzából Götze hamar megadta az alaphangot, majd közvetlenül a szünet előtt a francia sztár, Franck Ribéry talált be közelről. A Frankfurt gyakorlatilag a kapufának és a kiválóan védő Kevin Trappnak köszönhetően nem került még nagyobb hátrányba. Egy ideig, mert bő egy óra elteltével a holland Arjen Robben bombázott a léc alá, majd a brazil Dante is bebólintotta a maga gólját. Robben rátrappolt Trapp térdére, aki cserét kért, így a hajrában Mandzukic már a most debütáló Felix Wiedwaldnak „köszönt be”.

A Bayern München sorozatban az 56. mérkőzésén szerzett gólt, a topligákat tekintve csak a Barcelona áll ennél jobban, 64 eredményes meccsel. A bajorok ráadásként zsinórban a 44. bajnokijukon maradtak veretlenek, s csak 6 döntetlen „csúfítja” a mérleget, legutóbb 2012 októberében a Leverkusen múlta felül napjaink német (s vélhetőleg európai) legjobbját.

Bundesliga, 19. forduló:
Hannover–Mönchengladbach 3–1
Schalke–Wolfsburg 2–1
Augsburg–Bremen 3–1
Hoffenheim–Hamburg 3–0
Leverkusen–Stuttgart 2–1
Mainz–Freiburg 2–0
Braunschweig–Dortmund 1–2
Hertha–Nürnberg 1–3
Bayern München–Frankfurt 5–0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.